VIDEO: Afaceri suspecte cu lemne, în atenţia poliţiştilor Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

VIDEO: Afaceri suspecte cu lemne, în atenţia poliţiştilor

111
O persoană a fost arestată şi 11 suspecţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor desfăşurate de polițiștii din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la un grup de persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 126.320 de lei, 17.425 de euro şi 340 de dolari au fost găsiţi şi ridicaţi de poliţişti.

Potrivit inspectorului Andreea Pop, purtător de cuvânt al IPJ Mureş, marţi, 15 noiembrie, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri semnătură privată și uz de fals, au fost reţinute două persoane din judeţul Suceava. „În fapt, cele două persoane, de 45 şi 55 de ani, în calitate de administratori ar fi înregistrat în mod fictiv, în contabilitatea societăților peste 140 de avize de însoțire pentru material lemnos, împreună cu chitanțele și facturile aferente acestora, fără ca operațiunile comerciale să se fi desfășurat în mod real. Volumul total de material lemnos introdus în mod ilegal în circuitul comercial este de 7.115 metri cubi cherestea și lemn rotund, în valoare de aproximativ 3.784.350 de lei”, a precizat inspector Andreea Pop.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că toate avizele de însoţire a materialului lemnos, înregistrate în contabilitatea societăţilor comerciale, provin de la societăţile de tip fantomă administrate de către o femeie, din judeţul Neamţ, arestată în această cauză din data de 29 septembrie 2016.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE