Sfaturi utile Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Sfaturi utile

– Cepele lăsate întregi în mâncare (fripturi la tavă, supe, conserve) sunt mult mai gustoase dacă le înţepaţi din loc în loc cu cuişoare aromate.
– Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din peşte sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cuişoare, nucşoară şi pătrunjel verde.
– Cocoloaşele din budincă se înlătură în felul următor: se ia preparatul de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, pus pe un pat de cuburi de gheaţă. Se amestecă bine de tot conţinutul, până se înmoaie.
– Budinca pregătită la cuptor nu trebuie expusă la o temperatură prea ridicată, pentru că ingredientele se separă şi lasă lichid.
– Cartofii „în coajă“ nu se sfărâmă dacă înainte de a-i pune la fiert îi ungeţi cu ulei în care aţi dizolvat un vârf de cuţit de sare.
– Cea mai aromată marinată pentru carnea de miel se prepară din 3 pahare de vin roşu, 2 linguri de coniac, o linguriţă de scorţişoară pisată, 2 cuişoare, o ceapă, sare, piper şi un morcov mic.
– Orezul se va fierbe mai repede dacă în prealabil va fi spălat bine şi lăsat cel puţin o oră într-un vas cu apă rece.
– Înainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine să puneţi puţină sare în ulei pentru că în felul ăsta nu o să mai sară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE