De-ale carnavalului Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

De-ale carnavalului

62_carnaval.jpgPromovată prin petreceri, încurajată de comercianţi, ideea de carnaval a prins foarte bine şi la publicul târgumureşean. Înainte de apariţia cluburilor, carnavalul era ideea perfectă de serbare la şcoală şi grădiniţă. Au urmat, apoi, petrecerile organizate ca la carte şi, încet-încet, s-a dezvoltat o adevărată industrie a petrecerilor. În supermarket-urile autohtone au apărut raioanele speciale pentru petreceri, cu paie colorate, măşti, costume, confetii şi alte accesorii pline de imaginaţie.

O alternativă la carnavalul tradiţional sunt petrecerile tematice, la modă în Târgu Mureş. Ziua Recunoştinţei sau Ziua Îndrăgostiţilor sunt ocaziile perfecte pentru ca invitaţii să vină costumaţi în personaje de poveste. Printre iniţiatorii unor astfel de petreceri se află şi pub-ul Downtown, care organizează de câteva luni, săptămânal, petreceri tematice. Una dintre cele mai de succes a fost petrecerea ţigănescă, dar nici carnavalul nu a fost departe. Pe lângă costume, trebuie să existe un întreg arsenal de petreceri: baloanele, muzica bună şi în ritm cu petrecerea şi, de ce nu?, confetti. Personalizate, aceste accesorii au un preţ mai mare decât cele simple, dar rămân de efect.

Petreceri ca la Capitală

Adevărul este că, cu toate încercările timide în acest sens, petrecerile săptămânale, caracteristice cluburilor din Bucureşti, sunt în Târgu Mureş puţine. Câteva cluburi şi pub-uri au luat iniţiativa de a le organiza şi au avut succes. Cu toate acestea, altele întârzie să le urmeze exemplul. Aşa că nu prea aveţi de unde alege. Dar cum organizatorii din After Dark au împrumutat din cluburile vestice moda petrecerilor cu brăţară, putem spera că alţi organizatori vor prelua moda carnavalurilor. Avantajul este că va fi greu să uiţi o petrecere pentru care ai petrecut ceva timp în faţa dulapului, încercând să alegi hainele potrivite pentru a fi în ton cu restul invitaţilor. În plus, originalitate este, de cele mai multe ori, premiată, aşa că strădania merită. În ceea ce priveşte cele mai căutate ţinute, acestea sunt cele clasice, de la prinţesă şi cavaler la erou de desene animate sau muşchetar. Iată şi posibilitatea de a fi, pentru o seară, altcineva.

Ofertă subţire

Dacă în supermarketuri găseşti câteva măşti şi nişte accesorii potrivite (precum dinţii de vampir), în magazinele din Târgu Mureş ofertele întârzie să apară. Şi totuşi, fiecare încearcă o improvizaţie. Câteva exemple sunt halatele de medic, care pot asigura o ţinută “adecvată”, fustele şi baticurile gipsy sau pelerinele de vampir.

Carnaval de stradă

Două dintre cele mai renumite petreceri carnaval sunt cele de la Rio şi Veneţia. În Brazilia, pregătirile încep cu luni bune înainte, iar metropola se trasnfromă într-un adevărat ring de dans, condimentat cu care alegorice şi dansatori exotici. La Veneţia, măştile şi costumele de epocă sunt preferate de participanţi. Petrecerile clasice atrag turişti din toată lumea şi cresc serios vânzările celor care comercializează costume extravagante. Până ce carnavalul de stradă va prinde rădăcini în România, vor mai trece, probabil, ani buni. Debutul din cluburi, însă, promite.
Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE