Ce-ai de ascuns, baroane? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Ce-ai de ascuns, baroane?

136_todoran.gifDoi parlamentari mureşeni apar pe lista celor 128 de foşti demnitari care care nu şi-au actualizat declaraţiile de avere în termen de 15 zile de la încetarea mandatului legislaturii anterioare, aşa cum prevede Legea anticorupţie nr. 161/2003. Potrivit legii, Comisia specială de control a averilor înalţilor demnitari, care funcţioneaza pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trebuie să declanşeze din oficiu procedura de control în cazul celor care au neglijat această obligaţie. Lista, făcută publică pe 4 februarie de Institutul pentru Politici Publice, îi include pe deputaţii Pavel Todoran (PSD) şi Eugen Pleşa (PRM).
Todoran şi-a motivat neglijenţa prin faptul că nu ştia de această prevedere a legii: “Eu am depus declaraţia în 13 decembrie, dar nimeni nu mi-a spus atunci că trebuie să o fac în dublu exemplar, unul pentru final de mandat şi unul pentru noul mandat. Azi m-au chemat şi mi-au spus că mai e nevoie de o declaraţie, aşa că am mai completat una, identică cu cea de atunci. Dacă ştiam, făceam o copie xerox”. Dacă Pavel Todoran şi-a depus ieri la secretariatul general al Camerei noua declaraţie, singurele achiziţii specificate pentru perioada 2000-2004 fiind 20 ha de teren agricol, Eugen Pleşa, însă, nu a binevoit să-şi actualizeze declaraţia de avere.
Acum, chiar dacă deputatul social-democrat s-a achitat, până la urmă, de datorie, IPP a sesizat ICCJ să declanşeze controlul în cazul celor 128 de demnitari uituci, aşa că tot nu va scăpa de comisie. În comunicatul IPP se arată că “impunerea unui asemenea precedent ar reprezenta, în opinia IPP, un semnal clar dat de Justiţia din România în direcţia unei independenţe reale şi nu doar formale, precum şi în sensul asumării unui rol substanţial în lupta împotriva corupţiei”. (R.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE