Moda străzii, între kitsch şi decenţă Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Moda străzii, între kitsch şi decenţă

193_hainestrada.gifModa străzii este, la fel ca strada, pestriţă. Un amalgam de stiluri, culori şi personalităţi, exprimate, mai bine sau mai rău, pe stradă. Niciodată nu vei putea şti dacă doamna care trece pe lângă tine este directoare sau femeie de serviciu. Analizaţi numai modul în care vă îmbrăcaţi ca să mergeţi până la magazinul de la colţul străzii, pentru a cumpăra o pâine. Deşi toate revistele de profil ne sfătuiesc să ţinem cont de modul în care ne îmbrăcăm şi atunci când ducem gunoiul, detaliile se pierd în faţa necesităţii şi a grabei. În condiţiile în care, de multe ori, ai la dispoziţie zece minute pentru a te îmbrăca potrivit pentru lucru sau şcoală, accesoriile şi potrivirea culorilor devin un calvar.
În fecare zi întâlnim pe stradă opameni de toate vârstele, mai bine sau mai prost îmbrăcaţi, cu stil sau fără. Gerul iernii a trecut, dar moda blănurilor este în toi. Nu ştiu dacă am observat toate acele doamne care şi-au scos hainele imense de la naftalimnă pentru că eram atentă la pulsul străzii sau aşa se întâmplă în fiecare zi. Adevărul este că nimeni nu se rezumă la haine de blană. Parada căciulilor transformă străzile în catwalk-urile din urmă cu câţiva ani. Pentru că, fără snobism, se vede că nu au fost achiziţioante de curând. Altă modă este cea a şalurilor şi fularelor colorate şi lungi. Purtate pe post de căciulă sau haină, se dovedesc polivalente. Trecem la genţi. Ale doamnelor sunt, în majoritate mari, excepţie făcând cele folosite doar pentru o plimbare. Elevii şi studenţii preferă ghiozdanele în locul mapelor, iar bărbaţii se rezumă la serviete în culori închise. În ceea ce priveşte încălţămintea, sunt la modă, conform anotimpului, cizmele şi ghetele. Cu sau fără toc, unele încă cu talpă groasă, sunt, în majoritatea lor, de culoare închisă. Nelămurirea mea este adresată celor care poartă cizmuleţe şic albe. Nu pot să le înţeleg alegerea pe noroiul de afară…
Concluzia nu poate fi decât una. Într-adevăr, este greu să fii asortat, original şi adecvat modei, iar, de cele mai multe ori, banul îşi spune cuvântul. Aşa că, bunul simţ rămâne principiul de bază.
Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE