Aterizare forţată în provincie Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Aterizare forţată în provincie

208_protocol.gifCum era de aşteptat, semnarea protocolului arcului guvernamental s-a făcut fără consultarea teritoriului, aşa cum a procedat şi PSD când a semnat protocolul cu UDMR. Organizaţiile teritoriale vor lua la cunoştiinţă conţinutul documentului pe parcurs, pentru a nu-şi irosi politicienii de provincie neuronii pe ceva ce, oricum, a fost bătut în cuie.
Preşedintele PD Mureş, Dinu Socotar, a spus că a doua persoană care va face parte din Consiliul Judeţean al Coaliţiei va fi, probabil, sighişoreanul Florian Coman. Socotar nu cunoaşte foarte bine textul documentului, dar este nemulţumit de faptul că nu este destul de ferm în ceea ce priveşte refacerea majorităţilor în consilii (locale şi judeţene). Prin urmare, cei care vor conduce vor fi tot cei din PSD.
Preşedintele PUR Mureş, Marian Cornaciu, nu ştie şi nu comentează.
Liderul local al UDMR, Kelemen Atilla, este bucuros că există un protocol, deşi recunoaşte că anumite fraze sunt astfel formulate încât îi defavorizează pe maghiari acolo unde nu sunt majoritari. În ceea ce priveşte Mureşul, Kelemen este mulţumit, iar al doilea reprezentant al uniunii în CJC va fi senatorul Gyorgy Frunda sau David Csaba.
Singurul care s-a declarat extrem de mulţumit de conţinutul protocolului este deputatul Eugen Nicolăescu. Cine vor fi reprezentanţii liberali în CJC nu se ştie încă, dar probabil că locurile vor fi adjudecate de noul preşedinte Eugen Bândea şi de deputatul Eugen Nicolăescu. Pe de altă parte, este posibil ca şi Virgil Mailat să dorească sau să fie propus a fi cea mai indicată persoană care să negocieze în CJC.
Referitor la anumite obiecţii făcute de ceilalţi lideri, Nicolăescu a spus că un protocol nu putea să prevadă totul, deoarece fiecare judeţ are specificul lui şi, în funcţie de acesta, vor fi stabilite atribuţiile din protocol.
Nicolăescu a aruncat şi o petardă populistă de-a dreptul utopică: “Cei patru parteneri au aceleaşi obiective: o guvernare eficientă, în favoarea cetăţeanului”.
De parcă nu este vizibil că politicienii nu reuşesc să se înţeleagă nici măcar în propria lor formaţiune în lupta pentru ciolan.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE