HP „blochează” accesul viruşilor din reţea la desktop Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

HP „blochează” accesul viruşilor din reţea la desktop

HP a anunţat lansarea pe piaţă a unui nou software proiectat să controleze răspândirea viruşilor în interiorul reţelelor corporatiste şi să reducă distrugerile pe care un asemenea atac l-ar putea produce.

HP a anunţat de asemenea că HP Labs, unitatea centrală de cercetare a HP, a început o colaborare cu doi parteneri de prestigiu pentru a testa noul program destinat izolării daunelor şi securităţii sistemelor IT. Software-ul este astfel proiectat încât să prevină raspândirea unor viruşi şi infestarea întregului sistem. Aplicaţia HP Virus Throttle abordează problema atacului informatic din perspectiva firmelor, prin izolarea şi limitarea vitezei de răspândire a virusului în centrul infrastructurii IT. Creat iniţial în HP Labs, software-ul este acum disponibil pentru serverele HP ProLiant într-un pachet special şi pentru ProCurve Networking prin switchurile HP 5300. În plus, pachetul HP Security Containment limitează accesul aplicaţiilor compromise către alte aplicaţii sau fişiere sănătoase. Acum HP Security Containment este utilizabil pentru sistemul de operare HP-UX 11iv2. Software-ul HP Virus Throttle abordează într-un mod ne-tradiţional protecţia antivirus. Produsele obişnuite de scanare împotriva viruşilor – care se bazează de obicei pe semnături de viruşi existente furnizate de terţi – pot fi ineficiente în cazul viruşilor noi, care se pot răspândi doar în câteva secunde. Spre deosebire de antiviruşii clasici, Virus Throttle detectează comportamente anormale, similare viruşilor, şi limitează numărul de conexiuni ale unui computer infestat astfel încât administratorul de reţea să poată identifica problema, să o diagnosticheze şi dacă este de natură virală să acţioneze în consecinţă. Virus Throttle monitorizează conexiunile solicitate la reţea şi detectează activitatea anormală de tipul celei pe care o fac de obicei viruşii sau viermii, care încearcă să se propage în cadrul unei reţele. Cu cât un virus încearcă să se răspândească mai repede, cu atât mai rapid reacţionează Virus Throttle – şi reacţionează automat în câteva milisecunde, fără să aştepte atenţia şi reacţia umană.

Virus Throttle este proiectat pentru a rula fără interferenţe cu operaţiunile obişnuite ale sistemului sau ale reţelei şi afectează numai procesele virale, în timp ce traficul normal continuă nestânjenit. Odată ce a fost detectat un virus sau un vierme, Virus Throttle îl împiedică să efectueze conexiuni la reţea şi îi distruge astfel posibilitatea de a se propaga. Virus Throttle semnalează prezenţa unui virus sau unui vierme administratorului de sistem, care poate apoi să efectueze acţiunile necesare pentru a-l elimina din sistem.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE