Zboară directorii Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Zboară directorii

265_1zboara.gifConsiliul Judeţean are în plan înlocuirea mai multor structuri de conducere ale instituţiilor subordonate. Directorul Aeroportului, Petru Runcan, este primul care-şi va lua zborul. Ieri, preşedinta CJ, Lokodi Edita, a anuţat că este supărată şi pe directorul Ansamblului Artistic Mureşul, lăsând să se înţeleagă că se clatină şi scaunul lui Boantă.

Petru Runcan a ajuns la limita maximă a dizgraţiei. Conducerea CJ Mureş a calificat ieri drept defectuos modul în care el a gestionat Aeroportul. Preşedinta CJ, Lokodi Edita, a pus capăt speculaţiilor privitoare la soarta lui Runcan, apreciind că “managementul trebuie schimbat, acest lucru este acum cert”. Vicepreşedintele Alexandru Frătean şi-ar dori un management aeroportuar cum se practică prin vest şi a spus că Runcan a avut la dispoziţie suficient timp pentru a-şi demonstra capacităţile manageriale. Întors dintr-o delegaţie externă la Hamburg, Frătean el a concluzionat că “suntem departe de modul cum se gestionează în Occident aeroporturile regionale”. “La congresul pe tema modificărilor din traficul aerian civil şi managementul aeroportuar au luat parte şi profesori universitari, căci acolo există catedre specializate pe această temă”, a adăugat Alexandru Frătean.

Lui Runcan îi zboară gândul la manechine

Ultima “realizare” a directorului, mediatizată în presă dar necunoscută conducerii CJ, a făcut ca Runcan să apară drept bufon. Astfel, Runcan a anunţat luni că mureşenii vor putea zbura din aprilie în Danemarca, având la dispoziţie chiar două destinaţii, Copenhaga şi Billund. În premieră, la iniţiativa directorului Aeroportului Târgu Mureş, în timpul zborului spre Copenhaga ar fi urmat să existe parade de modă cu manechine din judeţ, pe muzica lui Mircea Rusu, primarul Bandului. “Da, sigur, ar fi fost scenete precum sacrificarea virginei în cetate. Cred că este o premieră internaţională ce vrea domnul Runcan, nimeni nu mai practică aşa ceva pe cursele aeriene. Am primit noutăţi legate de aceste curse, dar când i-am cerut prin telefon directorului contractele nu am mai primit nici un răspuns”, a declarat preşedinta CJ, Lokodi Edita Emoke.
Prezent şi el la discuţii, ieri fiind ziua în care i-a venit rândul să stea alături de Lokodi pentru a descoperi ce înseamnă să fii preşedinte al CJ, consilierul judeţean Teodor Giurgea l-a blagoslovit şi el pe Runcan, apreciind că “managementul său este defectuos, ca să nu spun catastrofal”.

Probleme de ansamblu “Mureşul”

Nici directorul Ansamblului Artistic Profesionist Mureşul, Titi Boantă, nu mai este în graţiile preşedintei Lokodi Edita. Vineri a fost organizat la Teatrul Naţional un spectacol de dans şi cântec popular, cu participarea Ansamblului Mureşul şi a Ansamblului Romafest din Târgu Mureş. Pe invitaţiile pe care mai era tipărit şi antetul Consiliului Judeţean apărea şi antetul fundaţiei, care însă nu are legătură cu CJ Mureş. Parcurgând lista instituţiilor culturale ale căror echipe manageriale sunt vizate pentru schimbări, preşedinta Lokodi Edita s-a oprit la Ansamblul Mureşul anuţând că este supărată pentru incidentul de vineri şi anunţând că explicaţia primită de la Titi Boantă, greşeală de tipar, nu o mulţumeşte. “I-am atras atenţia domnului director că şi aceste greşeli sunt analizate. Trebuie să văd ce e cu Ansamblul Mureşul, pentru că există semnale că se organizează tot felul de acţiuni, dar, totuşi, ei nu realizează venituri”, spus preşedinta CJ, după ce în ultima şedinţă de Consiliu declara că există o problemă de management la Ansamblul Mureşul, care nu are venituri, deşi primeşte sprijin din partea CJ. “A fost o eroare din care se putea înţelege că fundaţia ar putea avea legături cu CJ. Aceasta a aprut doar pe invitaţii pe restul materialelor informative apăreau doar cele două ansambluri. Eu mă simt obligat ca la fiecare manifestare să trec şi însemnele CJ, instituţia fiind principalul ordonator de credite. Cineva i-a sugerat preşedintei Lokodi că este o greşeală de care se poate lega. Ceea ce nu ştie dânsa, este că noi avem o colaborare de peste zece ani cu această fundaţie şi, datorită preşedintelui ei, noi am avut trei turnee în Japonia. Sigur, noi ne-am îndeplinit obiectivele doar în proporţie de 53%, dar condiţiile la noi sunt ceva mai speciale, 90% din spectacole le susţinem în teritoriu, nu am avut cele mai bune condiţii pentru a ne desfăşura activitatea şi nu ne-am putut diversifica şi dezvolta. Lăsând la o parte nivelul artistic la care noi ţinem foarte mult, sigur că trebuie să creştem performanţele manageriale. Ne-a fost solicitată o strategie managerială prin care să arătăm cum vom dezvolta instituţia, eu am depus-o, acum aşteptăm concluziile analizei”, ne-a declarat Titi Boantă.
Printre instituţiile subordonate CJ care vor mai suferi schimbări la nivelul conducerilor au mai fost enumerate S.C. Drumuri şi Poduri sau Muzeul Judeţean.
Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE