Reginele sportului rege Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Reginele sportului rege

291_sport.gifCele mai bune fotbaliste din Târgu Mureş s-au înfruntat miercuri în Sala Sporturilor. Miza a fost mare: titlul de campioană a municipului. A câştigat echipa Liceului cu Program Sportiv, la capătul unui meci tăios, presărat cu faze spectaculoase, şuturi zdravene şi clinciuri bărbăteşti, dar şi cu stângăcii, ţipete şi multă candoare.

Să urmăreşti un meci de fotbal feminin este, întotdeauna un spectacol interesant. Spre deosebire de fotbalul jucat de bărbaţi, cel feminin este mai dinamic, pentru că nu e atât de tacticizat. Micile stângăcii, lufturile şi şuturile nereuşite pigmentează momentele de joc în care lipsesc golurile. La fotbalul feminin, protagonistele din teren reuşesc să transmită starea lor de spirit în tribune, pentru că, trebuie să recunoaştem, fotbalistele trăiesc fiecare fază la intensitate maximă. Chiar dacă nu pot juca precum bărbaţii, ambiţia fetelor este nemăsurată, iar în unele momente realizările lor practice pot rivaliza cu ale băieţilor.
Cam aşa se poate descrie şi ceea ce s-a întâmplat miercuri, în finala municipală a Campiontului Naţional al Liceelor.
În ultimul act al competiţiei au ajuns Liceul cu Program Sportiv, deţinătoarea titlului municipal, şi Grupul Şcolar Electromureş. Deşi ambele echipe sunt calificate pentru faza zonală, fetele au pus la bătaie toată ştiinţa şi ambiţia de care au fost în stare.
Conştiente că pornesc cu a doua şansă, jucătoarele de la Electromureş au încercat să se apere cât mai bine şi să taxeze pe contraatac echipa Liceului cu Program Sportiv, mai experimentată şi superioară din punct de vedere al lotului. Fotbalistele de la Electro au reuşit să puncteze de două ori, însă trupa de la LPS, antrenată de profesorul Kanyaro Attila, şi-a justificat renumele de cea mai bună echipă din Târgu Mureş. Cu Anca Bocancea în mare formă, echipa Liceului cu Program Sportiv a trimis mingea de 6 ori în poarta celor de la Electromureş, scor final 6-2 pentru LPS. Bocancea a marct 3 goluri, Farkacs Noemi – 2, iar Ciorvasi Daniela – 1. Chiar dacă nu a înscris în acest meci, a fost extrem de utilă echipei şi Pintya Katalin.
Despre Anca Boncancea mai trebuie spus că este golgheterul competiţiei, cu 20 goluri.
De cealată parte, pentru Grupul Şcolar Electromureş au marcat Fărcaş Monica şi Mariana Bătinaş. Prima dintre ele a atras atenţia, în mod special, pentru pătrunderile meseriaşe pe partea stângă şi şuturile care puteau aduce invidie din parte multor bărbaţi.
Faza judeţeană a Campionatului Naţional de fotbal feminin, în sală, va avea loc în 5 martie. La întrecere vor participa, în afară de Liceul cu Program Sportiv şi Grupul Şcolar Electromureş, echipe din Sighişoara şi Luduş.

Lotul LPS: Anca Bocancea, Daniela Ciorvaşi, Pintya Katalin, Gaspar Gabriela, Călugăr Teodora, Mate Katalin, Horvath Bianca, Nagy Andreea, Alexandra Crişan, Farkas Noemi. Antrenor prof. Kanyaro Attila

Lotul Grupului Şcolar Electromureş
Liuţa Monica Fărcaş, Luminiţa Gârbe, Mariana Bătinaş, Szigeti Ana Maria, Arsenia Turcu, Natalia Ognean, Laura Mileşan, Roxana Petruşel, Loredana Palcu. Antrenoare prof. Daichendt Ana.

Arbitru bătut de fete

Un moment rar întâlnit în fotbal s-a petrecut în sferturile de finală ale competiţiei, la meciul dintre Grupul Şcolar Gheorghe Şincai şi Grupul Şcolar Electromureş. Tensiunea meciului şi câteva decizii eronate ale arbitrior au făcut ca nervii câtorva jucătoare de la Gheorghe Şincai să cedeze. După ce fluieraşii le-au anulat două goluri şi au mai greşit în câteva situaţii, jucătoarele de la Şincai au tăbărât asupra arbitrului Radu Mureşan, în drumul către vestiare, şi l-au bumbăcit bine, pentru a-şi face dreptate. Prins la înghesuială, între fete, arbitrul a încasat mai multe lovituri. Celălalt arbitru, Cosmin Deac, a scăpat de furia elevelor pentru că a fost iute de picior şi s-a refugiat în vestiar. În urma scandalului, două dintre fotbalistele supărate, Thainer Natalia şi Anca Şuteu au fost suspendate pe un an de zile din orice fel de competiţii de fotbal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE