CJAS încheie socoteala cu unităţile spitaliceşti Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

CJAS încheie socoteala cu unităţile spitaliceşti

314_cjas.gifÎn cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, 28 februarie 2005, directoarea CJAS, Csiki Zsuzsanna, a prezentat schimbările apărute o dată cu intrarea în vigoare a noilor norme metodologice de aplicare a contractului cadru. În zilele următoare se vor finisa şi ultimele probleme privind contractarea.

Însă, cea mai mare noutate este faptul că laboratoarele private vor putea încheia contracte pe asistenţă paraclinică, în timp ce cele spitaliceşti vor încheia un act adiţional, iar plata se va face din fondurile privind asistenţa spitalicească. Lista laboratoareleor ce au încheiate contracte cu CJAS se va face cunoscută în cursul zilei de azi.
În ianuarie 2005 au fost publicate în M.O. noile norme metodologice de aplicare a contractelor cadru. De asemenea, în perioada 22 februarie – 1 martie are loc contractarea tuturor segmentelor din domeniul medical. “Termenul de depunere a dosarelor a fost stabilit pentru 24 februarie 2005, dar pot să vă spun că deja au fost depuse dosarele, pentru că, înainte de perioada oficială, am demarat o acţiune de precontractare”, a spus în cadrul conferinţei directoarea CJAS, Csiki Zsuzsanna.

Ofertă mai bună pentru laboratoare

Cele mai mari modificări în acest an se referă la contractarea laboratoarelor. “Casa nu va mai încheia contracte directe cu laboratoarele. Cele private vor încheia contractul pe asistenţa paraclinică, iar pentru cele spitaliceşti se va încheia un act adiţional, urmând ca plata să se facă din asistenţa spitalicească, şi nu cea paraclinică. Lista laboratoarelor o vom comunica în cursul zilei de mâine, astfel ca oamenii să ştie care laboratoare au astfel de contracte”, a continuat directoarea CJAS.
În privinţa bugetului pe anul 2005, situaţia se prezintă astfel: s-au acordat 111 miliarde de lei pentru medicina primară, iar ambulatoriului de specialitate i s-au acordat 69 miliarde de lei. Pentru programele de sănătate s-au acordat 145 miliarde de lei, pentru urgenţa pe spital 58 de miliarde de lei, recuperarea 15 miliarde de lei, medicamente în spitale 297 miliarde de lei, îngrijirea la domiciliu 1,7 miliarde de lei. “În privinţa programelor de sănătate, transplantul nu este clarificat încă”, a declarat directoarea CJAS.

Spitalul Judeţean încă nu a semnat contractul

Un număr de 162 de medici stomatologi au încheiat contractele cu Casa. Farmaciile au primit 312 miliarde de lei, aşa că, în zilele următoare, se aşteaptă ca aceste unităţi să poată elibera reţete gratuite şi compensate. “În zilele acestea am discutat cu un număr de 45 de farmacii stabilirea adaosului la medicamentele care se folosesc pentru tratarea hepatitei, poliartritei reumatoide şi, mai nou, a bolilor psihice. De asemenea, vom comunica în zilele următoare care sunt farmaciile care eliberează medicamente pentru tratarea bolilor psihice”.
Tot în zilele următoare, Casa va intra în discuţii şi cu spitalele din judeţ, pentru a ajunge la o înţelegere şi apoi semnarea noului contract.
Cristina CORNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE