Dosarul Marianei Deac, întors la Tribunal Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 344 Vizualizări

Dosarul Marianei Deac, întors la Tribunal

Procesul Marianei Dorina Deac, fost administrator al Băilor Sărate de la Sângeorgiu de Mureş, a fost reluat la Tribunalul Mureş după ce la sfârşitul lunii ianuarie Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat hotărârea Tribunalului prin care inculpata a fost condamnată la doi ani de puşcărie, după ce procurorii PNA au trimis-o în judecată sub acuzaţia săvârşirii unor fapte de corupţie.
Curtea de Apel Târgu Mureş s-a sesizat din oficiu în legătură cu o serie de nulităţi absolute şi a dispus rejudecarea fondului cauzei. Completul de judecată de la Curtea de Apel Târgu Mureş compus din magistraţii Viorica Odobleja şi Ioan Gârbuleţ a pus în discuţia părţilor nulităţile absolute care decurgeau din faptul că instanţa de fond se antepronunţase, iar o serie de documente din dosar nu purtau semnătura preşedintelui completului de judecată. Totodată, Curtea a admis două nulităţi relative, referitoare la faptul că Tribunalul Mureş nu a judecat integral fondul cauzei, nepronunţându-se asupra a două capete de acuzare.
Mariana Dorina Deac se află în arest preventiv şi a fost condamnată în decembrie 2004 la doi ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi după ce PNA Târgu Mureş a trimis-o în judecată în baza unui denunţ al unui om de afaceri din Mediaş care o acuza că
i-ar fi pretins 12.000 de euro pentru a-i facilita câştigarea unei licitaţii la Distrigaz Nord.
Banii erau destinaţi, se pare, directorului Virgil Metea, care este vecin cu Mariana Deac, însă potrivit procurorilor aceasta nu i-ar fi dat banii directorului Distrigaz Nord şi nici altei persoane din instituţie.
Marţi, judecătorii de la Tribunalul Mureş au acordat un nou termen de judecată în acest dosar pentru data de 11 aprilie.

Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE