Un meci cât un campionat! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Un meci cât un campionat!

439_futsa.gifFC Transilvania joacă luni meciul decisiv pentru supravieţuire. În ultima lor partidă din acest sezon, mureşenii trebuie obligatoriu să câştige ca să rămână în Divizia A. Dacă AS Odorhei îşi va juca şansele corect în partida cu Senic Craiova, şi mureşenii înving, ei se pot salva direct, fără baraj.
Cine ar fi crezut că FC Transilvania va fi nevoită să lupte din răsputeri până în ultima clipă, pentru salvarea de la retrogradare? Şi totuşi, aşa stau lucrurile. Motivele care au dus la această situaţie sunt multe, dar principala cauză a fost puterea financiară a clubului mureşean, care a rămas la nivelul din campionatul trecut, în timp ce restul grupărilor din Divizia A au crescut considerabil sumele investite în jucători, pregătire etc. E suficient să spunem că la Constanţa s-au găsit aproximativ 13 miliarde de lei pentru susţinerea echipei, la Deva şi Odorhei cam tot atât. Mai mult, se aude MGA a cheltuit 22 de miliarde!!! Cu toate acestea echipa bucureşteană nu a ajuns în Play-off.
Din păcate, mureşenii au fost nevoiţi să lucreze cu un buget de aproximativ patru miliarde de lei. Pe ultima sută de metri a venit un sprjin de la municipalitate, însă din punct de vedere al lotului a fost târziu, deoarece perioada de transferări din iarnă, când FC Transilvania trebuia să-şi aducă 2-3 jucători, i-a prins pe conducătorii echipei fără bani în visterie. Asta fără a mai ţine cont de faptul că în iarnă, tot din cauza banilor, mureşenii i-au pierdut pe cei doi antrenori portughezi, iar lipsa lor s-a văzut clar în jocul echipei.
E adevărat că există câteva firme care sprijină formaţia târgumureşeană, dar numai material, cu produse, ori o echipă de futsal are nevoie şi de bani, chiar de mulţi bani. În cazul în care FC Transilvania va rămâne în Divizia A, lucru pe care
ni-l dorim cu toţii, viitoarea ediţie de campionat trebuie să fie altfel, adică oraşul va trebui să sprijine cu adevărat formaţia mureşeană, pentru că Luca Teodor, preşedintele grupării, oricât de încăpăţânat ar fi, nu va mai putea ţine singur echipa.
Referitor la meciul de luni, preşedintele grupării mureşene a spus că toţi jucătorii sunt apţi de joc şi sunt hotărâţi să câştige. Nu va fi uşor, deoarece FC Transilvania întâlneşte un adversar îngrozitor de dificil. E suficient să spunem că jucătorii craioveni au învins în deplasare pe Bodu şi AS Odorhei.
Legat de calculele supravieţuirii, lucrurile stau în felul următor: în cazul în care FC Transilvania va câştiga şi AS Odorheiu Secuiesc învinge în meciul de acasă cu Senic Craiova (lucru absolut normal), mureşenii rămân în A fără baraj. Dacă ei câştigă, iar Senic bate la Odorhei, Transilvania va merge la baraj.
Mureşenii ar putea să ajungă la baraj şi în cazul în care ar pierde, cu o condiţie: Pandurii Târgu Jiu să piardă meciul de pe teren propriu cu MGA. Una peste alta, pentru echipa lui Teodor Luca cuvântul de ordine trebuie să fie: "victorie".
Florin MARCEL

Am mare încredere în jucători. În meciurile din exil, de la Odorhei, au demonstrat că pot câştiga. S-a văzut că am ştiut să jucăm cu echipele bune. Sper să o facem şi astăzi, deoarece avem de înfruntat un adversar redutabil. Avem nevoie şi de puţin noroc, pentru că aşa e în sport. I-aş ruga pe cei care ne susţin din tribună să aibă mare grijă. Din cauza unui inconştient am jucat două meciuri în alt oraş, lucru care ne-a costat mult. Sperăm să nu se mai repete.
Luca Teodor, Preşedinte FC Transilvania

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE