Sighişorenii cer mai multe locuinţe Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Sighişorenii cer mai multe locuinţe

494_Sighis.gifÎn cadrul audienţelor publice pe care deputatul liberal Eugen Nicolăescu şi prefectul Ciprian Dobre le-au susţinut la Sighişoara, una dintre problemele cele mai strigente ridicate de cetăţeni a fost cea a lipsei de locuinţe. Cei doi s-au prezentat în faţa sighişorenilor în formula parlamentar-prefect în ideea că, astfel, o serie de probleme îşi pot găsi rezolvarea mai uşor şi mai repede.
Problema ridicată cel mai frecvent a fost cea a lipsei de locuinţe. Unele dintre aceste cazuri au deja vechime. E vorba de persoanele care au pierdut locuinţele de serviciu după privatizarea I.A.S.-urilor, fără să li se respecte dreptul de preemţiune la cumpărarea lor. Cert e că, de mai bine de 10 ani, la Sighişoara nu s-a construit nimic, cu excepţia blocurilor ANL (2003 şi 2004) şi a unui bloc pentru angajaţii armatei. Totodată, aproximativ 300 de locuinţe au suferit schimbări de destinaţii. Oamenii s-au plâns în faţa prefectului că la solicitările făcute către primărie în acest sens ori nu li s-a răspuns deloc, ori au fost amânaţi.
O altă problemă interesantă ridicată de sighişoreni în timpul audienţelor a fost cea referitoare la digul care apără de inundaţii oraşul. Temerile cetăţenilor sunt legate de faptul că digul nu este întreţinut corespunzător, anumite porţiuni pot ceda, de unde pericolul unor inundaţii. S-a convenit ca în circa două săptămâni să fie chemaţi la discuţii reprezentanţii Primăriei Sighişoara şi cei ai Direcţiei Apelor Mureş, pentru a se vedea exact cine are responsabilitatea întreţinerii digului şi ce trebuie făcut pentru a înlătura temerile oamenilor că le-ar putea fi inundate gospodăriile. Pericolul prăbuşirii digului a fost, însă, infirmat de purtătorul de cuvânt al primăriei, Anca Raţiu.
Deputatul Eugen Nicolăescu şi prefectul Ciprina Dobre au promis că vor organiza audienţe comune la Sighişoara în fiecare lună.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE