Suspans prelungit la AZO Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Suspans prelungit la AZO

496_Suspans.gifAcţionariatul majoritar al AZO au hotărât ieri în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor să continue activitatea, sub rezerva că, în cazul în care se vor înregistra pierderi în urma creşterii costurilor de producţie, creştere generată de majorarea tarifelor la gaz metan, peste preţul îngrăşămintelor chimice, activitatea în Combinat va înceta. Vă reamintim că, începând cu 1 aprilie 2005, Guvernul a aprobat majorarea tarifelor la gaz metan cu 20%, decizie primită cu proteste de către consumatorii mari de gaz metan, cum sunt şi producătorii de îngrăşăminte chimice.
Revenind la şedinţa AGAE s-a mai stabilit că în perioada următoare, Consiliul de Administraţie al companiei va avea obligaţia să monitorizeze permanent situaţia financiar contabilă a societăţii, iar imediat ce vor fi înregistrate pierderi, AZO va fi închis. De asemenea, tot CA va răspunde de întocmirea documentelor legale referitoare la concedierea colectivă. În finalul hotărârii se precizează că "data de înregistrare, respectiv data de identificare a acţionarilor asupra care se răsfrâng efectele prezentei hotărâri este 17 aprilie 2005".
În comunicatul remis Bursei de Valori Bucureşti, sub semnătura secretarului executiv al AGA şi CA, Angela Podină, s-au mai menţionat demersurile făcute de administratorii companiei în perioada scursă de la convocarea AGAE, de către acţionarul majoritar Transworld Fertilizers Holding şi până la şedinţa desfăşurată ieri. Astfel, membrii CA au arătat că în decurs de mai puţin de 3 săptămâni au avut două întâlniri cu ministrul Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, una dintre acestea "în prezenţa şi cu sprijinul" prefectului de Mureş, Ciprian Dobre, în timpul cărora s-au expus consecinţele grave pe care majorarea tarifelor la gaz metan l-ar avea asupra rezultatelor financiare ale societăţii.
S-a mai amintit în acelaşi comunicat de întâlnirea organizată de Comisia Economică din Senat – întâlnire despre care scrisesem în numărul nostru de ieri – la care au participat producătorii de îngrăşăminte chimice, dar şi membri ai Guvernului României. După cum arătam, încă nu s-a adoptat nici o soluţie care să rezolve problema producătorilor de îngrăşăminte, existând doar promisiuni că va fi dezbătută şi această problemă. La închiderea ediţiei şedinţa Guvernului era în desfăşurare şi nu se făcuseră publice nici un fel de informaţii în această privinţă. Interesant este că ieri, în informarea postată pe site-ul Guvernului privind actele normative care urmau a fi dezbătute nu apărea nici unul care să facă referire la tarifele la gaz.
Vom reveni.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE