Moişoiu nu mai candidează Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 60 Vizualizări

Moişoiu nu mai candidează

Ieri, în cadrul conferinţei de presă “a celui mai tânăr partid”, având în vedere transformarea PRM în Partidul Popular România Mare (PPRM), preşedintele Adrian Moisoiu a făcut o prezentare a noului statut al partidului. De asemenea, Moisoiu şi-a exprimat intenţia de a nu mai candida la preşedinţia partidului la alegerile din această toamnă. În plus, Moisoiu a mai scăpat, printre altele, şi câteva săgeţi otrăvite la adresa UDMR.

Având în vedere evenimentele de la sfârşitul săptămânii trecute, când C.V. Tudor şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al PRM şi transformarea PRM în PPRM, reprezentanţii mureşeni ai partidului au ţinut să precizeze în cadrul conferinţei de presă săptămânale urmarea acestor modificări, discutate şi în cadrul plenarei Consiliului Naţional PRM. Deoarece le-am mai prezentat nu mai revenim asupra lor. Interesant în cadrul conferinţei, Adrian Moisoiu a arătat că “ne propunem să continuăm activitatea pe plan politic, în Parlamentul României. Vom sprijini activitatea preşedintelui şi a Guvernului pentru integrarea României şi ne vom face datoria. Dacă se vor face paşi greşiţi îi vom sancţiona”.

Partid nou, năravuri vechi

În privinţa alegerilor din cadrul partidului, ce va avea loc în luna septembrie, Moisoiu a afirmat că nu mai intenţionează să candideze pentru un nou mandat, dar deocamdată la nivel de judeţ nu vor fi modificări. Despre viitorii candidaţi, atât Moisoiu cât şi primvicepreşedintele Constantin Amza au afirmat că “până în septembrie când va fi conferinţa de judeţ, nu se discută nimic concret, iar ideile vehiculate până acum sunt a unor zvonaci. Nu trebuie să plecaţi urechea”. Dar s-a afirmat şi faptul că “sunt unii membri care vor schimbare, dar noi nu ne grăbim ca PSD”.

Frecuşuri subtile

O altă problemă pusă pe tapet de preşedintele Moisoiu a fost cea a învăţământului mureşean. Acesta a criticat lipsa de reacţie a Alianţei DA la viitoarele numiri în cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, mai ales că deocamdată se merge pe varianta inspector şcolar general şi cei doi adjuncţi să fie numiţi din rândurile uniunii. Preşedintele PPRM a fost de părere că “se simte mâna ministrului de stat pentru cultură şi învăţământ, Marko Bela”, care se pare că îl deranjează profund pe Moisoiu. De asemenea, liderul PPRM a spus că îl susţine în continuare pe actualul inspector al IŞJ, Ştefan Someşan şi că ar trebui lăsat să-şi ducă la capăt mandatul. Afirmaţie care se bate cap în cap cu declaraţia sa de susţinere a Guvernului.
În privinţa evenimentelor de la 15 martie 1990, Moisoiu a afirmat faptul că PPRM nu a întreprins şi nu va întreprinde nici o acţiune. “Iertăm, dar nu uităm. De ce să comemorăm un eveniment de tristă amintire?”

Cristina CORNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE