Col. Ioan Roman prezintă noua jandarmerie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Col. Ioan Roman prezintă noua jandarmerie

667_ColIoan.gifIeri, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de Jandarmerie în România, noul comandant al Grupării Mobile de Jandarmi din Târgu Mureş, col. Ioan Roman,a avut o primă întâlnire cu presa în noua calitate.
La întâlnire a mai participat şi purtătorul de cuvânt al unităţii, Alina Fărcaş şi Daniel Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Mureş.
Col. Roman a expus cu această ocazie noul rol al unităţii recent restructurate. Astfel, Gruparea Mobilă de Jandarmi din cartierul Tudor va interveni în misiuni de restabilire a ordinii publice sau la acţiuni de protecţie civilă la solicitarea Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, dar şi în colaborare cu alte instituţii, cum ar fi ocoalele silvice particulare, Romsilva, Oficiul Judeţean de Protecţia Consumatorului, executorii judecătoreşti, Parchet, PNA sau pentru însoţirea unor transporturi speciale.
Aceste misiuni vor putea fi îndeplinite datorită restructurării care a vizat creşterea personalului direct operativ prin reducerea personalului din sectorul administrativ-birocratic, dar şi prin reducerea cu 50% a comandamentului. La ora actuală, efectivul Grupării este de aproximativ 300 de persoane.
Deşi încă nu a fost elaborată o metodologie clară pentru utilizarea forţei acestei unităţii, col. Roman a adăugat: “Vreau să vă asigur că aveţi în jandarmi o faţă credibilă, loială, onorată să răspundă oricărui apel venit din partea cetăţenilor şi o va face cu bună credinţă”. El a mai adăugat că fiecare intervenţie va fi comunicată inspectoratului pentru a preveni o concentrare inutilă de forţe. Până la implementarea completă la nivel naţional a serviciului 112, cetăţenii pot solicita intervenţia jandarmilor la vechiul număr 956.
După încheierea breefing-ului, reprezentaţii presei au ciocnit o cupă de şampanie pentru a sărbători cei 155 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE