Un exemplu de break reuşit Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Un exemplu de break reuşit

747_UnExemplu.gifDe curând, unul dintre cele mai căutate modele de Skoda s-a lansat şi în varianta break. Vă prezentăm noua Skoda Octavia Combi, o maşină complet nouă, destinată familiilor şi nu numai. Iată care sunt atuurile cu care vine să cucerească piaţa.

Noul model al producătorului ceh a fost lansat în România în 31 martie, la Bucureşti, fiind prezentată ca o maşină nouă din punct de vedere tehnic, dar care are look-ul prietenos al Octaviei II. Şi chiar aşa este. Două motorizări noi, suspensii noi, direcţie nouă, dar şi o nouă cutie de viteze sunt doar câteva argumente.
Dar să le luăm pe rând. Exteriorul nu trădează foarte mult. Aceeaşi grilă mare a radiatorului, aceleaşi stopuri în formă de C, dar cu un spate alungit. Prin dimensiuni, Octavia pendulează între clasele compactă şi medie, împrumutând calităţi de la ambele.
La capitolul motorizări, vă putem spune că din cele cinci pe care le aveţi la dispoziţie, două sunt complet noi: un 1.9 TDI de 105 CP cu un consum în regim mixt de doar 5,1 litri la suta de km şi un 1.6 FSI de 115 CP cu un consum de doar 6,6 litri la suta de km.
Tot nouă este şi cutia de viteze automată DSG (Direct Shift Gear), care echipează şi noul Toledo, o cutie cu două ambreaje, prima din clasa celor automate care permite folosirea frânei de motor.
Puntea spate sport de tip multilink este şi ea un element de noutate. Iar dacă e nouă, atunci, teoretic, este mai bună. Şi nu doar teoretic, pentru că noua punte oferă o stabilitate mai bună în curbele negociate cu viteze mari. Şi, ca să nu vă plictisim, vă spunem că direcţia este una de tip electromecanic, asistată de calculator în funcţie de viteză. Am terminat cu datele tehnice.

Trecem la interior…

… unde ne primesc scaune şi o banchetă spate confortabile, dar şi un portbagaj imens, de 580 litri, care se poate extinde până la 1.620 litri prin rabatarea banchetei. Cireaşa de pe tort vine, însă, la varianta de echipare 4×4, unde sarcina utilă este de 660 kg, una dintre cele mai mari din clasa sa.
Confortul este la el acasă. Materiale de calitate, îmbinate cu gust, fac din noua Octavia Combi o maşină în care vă veţi simţi bine. La această senzaţie contribuie din plin şi dotările: radiocasetofon cu CD şi patru difuzoare, filtru de polen, două prize de 12 volţi (una în portbagaj), multe compartimente de depozitare, suport pentru stilou, computer de bord, torpedou ilumniat şi cu climatizare, plasă de fixare a bagajelor în portbagaj, geamuri electrice, cotieră spate rabatabilă cu acces la portbagaj şi suport pentru ochelari. Nu ajunge? Atunci continuăm cu tapiţeria de piele, volanul multifuncţional, instalaţia de aer condiţionat cu distribuţia aerului şi către pasagerii din spate, scaun şofer cu suport lombar şi reglaj pe înălţime, oglinzi exterioare electrice încălzite, geamuri cu protecţie termică. Şi ar mai fi destule de amintit, dar continuăm cu capitolul
siguranţă. Bineînţeles că nu putea lipsi ABS-ul cu tot soiul de sisteme menite să îmbunătăţească frânarea sau airbagurile pentru pasagerii din faţă. Sistemul de ancorare ISOFIX pentru două scaune de copii, a treia lampă de stop, imobilizatorul electronic şi centurile de siguranţă în trei puncte completează un tacâm complet.
Înainte să vă spunem preţurile, mai trebuie să amintim câte ceva despre varianta 4×4. De fapt, în această variantă de echipare, nivelul de accesorizare este destul de ridicat şi este recomandat celor cărora le plac şi drumurile cu mai puţin asfalt. Totuşi, este bine de reţinut că Octavia Combi nu este un vehicul off-road.
Şi am ajuns şi la partea cea mai importantă pentru români: preţul. Ei bine, varianta combi este mai scumpă decât berlina cu aproximativ 800 de euro. Cea mai ieftină Octavia Combi este varianta Classic, dotată cu un motor 1.6 de 102 CP, care costă 14.880 cu toate taxele incluse. Pentru varianta de echipare Elegance, cu motor 2.0 FSI de 150 CP, preţurile ajung până la maxim 22.638 euro.
Deşi nu este scumpă, românii preferă mai puţin variantele combi, astfel încât targetul fixat de dealer este de 7-10 bucăţi de Octavia Combi vândute în acest an. Însă noi credem că s-ar putea să aibă o surpriză plăcută şi să vândă ceva mai mult.
Dacă v-am convins să o cumpăraţi, noua Octavia Combi o găsiţi la dealerul local Ingricop, unde aveţi la dispoziţie şi câteva interesante forme de finanţare prin Porsche Bank.
Iar dacă nu, atunci mergeţi măcar să o vedeţi. Nu costă nimic.

Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Sunt foarte mulţumit de noua Octavia Combi şi cred că este cea mai bine cotată maşină din categoria sa. Şi, ca să vă dau un exemplu, la portbagaj este pe primul loc. În privinţa vânzărilor, vreau să vă spun că suntem pe locul trei în judeţ şi în ţară, iar modelul combi sper că va spori numărul
de vânzări, având în vedere raportul calitate-preţ
foarte bun. Eu aş recomanda-o în varianta de motorizare 1.9 diesel la 105 CP, care oferă performanţe bune în condiţii de consum redus, în special familiilor.

Paskuly Mihaly,
director Ingricop – dealer Skoda

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE