Cu mic, cu mare, în tabără! Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Cu mic, cu mare, în tabără!

777_CuMicCuMare.gifPrezenţi la Zilele Turismului Şcolar, târg aflat la a VI-a ediţie, organizat în perioada 5-7 mai la Bucureşti, reprezentanţii Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Şcolar (ATTTS) Mureş au reuşit cu succes să facă cunoscută oferta taberelor mureşene.
"În prezent, doar Taberele Sovata 1 şi 2 şi Tabăra Mureşul sunt funcţionale", a precizat directorul instituţiei, Iuliana Rus. Cealaltă locaţie unde, pe vremuri, funcţiona o tabără este Lăpuşna. "Din păcate, tabăra de acolo este într-o situaţie proastă. Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din România s-a arătat interesată să ne ajute în această privinţă, a precizat Barabas Robert.
Tabăra de vară de la Sovata este una dintre cele mai solicitate locaţii, iar cei de la ATTTS spun că acest fapt se datorează faptului că serviciile sunt ireproşabile. "Tabăra Sovata beneficiază de bucătărese excepţionale, iar animatorii nu au lipsit niciodată. Un voluntar al luptei anti-SIDA beneficiază la fiecare serie de un loc gratuit", precizează Iuliana Rus. În plus, se organizează excursii, discoteci şi jocuri, astfel încât programul copiilor să nu fie plictisitor, indiferent de vremea de afară", a explicat Barabas Robert.

Oferte atractive pentru elevii mureşeni

La Târgul de la Bucureşti, cei de la ATTTS Mureş au reuşit să încheie contracte cu tabere din toată ţara pentru elevii şi studenţii mureşeni. La preţuri cuprinse între 2.190.000 lei şi 2.660.000 lei, se pot alege locaţii ca Tabăra Căprioara din Hunedoara, Moneasa din Arad, Gălăciuc din Vrancea sau tradiţionalele tabere de la mare, la Eforie Sud, Costineşti şi 2 Mai. Totalul locurilor oferite în ţară este de 1.090, iar cei de la ATTTS spun că au ales doar taberele în care există condiţii bune pentru copii. "La Tabăra Dunărica din Teleorman, spre exemplu, s-au creat condiţii excelente, se poate face chiar şi plajă pe malul Dunării", a precizat Barabas Robert.
Vizita noului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, Borbely Karoly a fost un succes pentru judeţul Mureş. "Este un om deschis, căruia i-am spus că avem nevoie de ajutor pentru modernizarea taberelor, dar că acest ajutor trebuie să vină ca un impuls pentru a ne îmbunătăţi activitatea. Vom încerca şi prin mijloace proprii să obţinem finanţare", a precizat Iuliana Rus.
În cursul săptămânii viitoare, la Târgu-Mureş este aşteptat şi directorul general al Agenţiei Taberelor, Constantin Răduţă, fost director al ATTTS Cluj.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE