Biserica pentru greco-catolicii din Reghin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Biserica pentru greco-catolicii din Reghin

868_Biserica.gifÎn 1994, protopopiatul Greco-Catolic Reghin semna cu firma S.C. Consreg contractul pentru contrucţia unei biserici greco-catolice. Consreg a făcut fundaţia şi structura de rezistenţă a clădirii, după care lucrările s-au oprit, constructorii realizând că structura bisericii nu putea susţine un acoperiş din beton, aşa cum apărea în proiectul iniţial, întocmit de un profesor universitar din Cluj.
În aceste condiţii au început numeroase verificări, fiind nevoie ca toate datele – pentru că era vorba de o structură complicată – să fie introduse în calculator. După analize complexe, a reieşit că proiectul iniţial trebuie schimbat şi s-a decis realizarea unei structuri mai uşoare.
În anul 1999 s-a întocmit un nou proiect, după finalizarea contractului cu Consreg. De data aceasta cu un beton mai uşor şi mai subţire, care să poată fi susţinut de structura existentă. Nici acesta, însă, nu a fost corect. Acest al doilea proiect a fost întocmit de către o firmă din Câmpia Turzii, care, depăşită de situaţie, a reziliat contractul pe motiv că este o construcţie prea complexă şi nu sunt în stare să o termine.
Ultimul proiect, realizat de către firma Alting din Târgu Mureş, prevede construcţia acoperişului cu structură metalică, fiind mult mai uşoară decât cea din beton. “Toată structura nu are stâlpi interiori de susţinere şi de aceea trebuie ţinută seama de acurateţe. Acum lucrările de construcţie a biserici au fost reluate, au fost aduse părţile componente şi încercăm în această vară să punem pe poziţie structura acoperişului”, a declarat preotul Florin Boitoş. Suma la care este estimată construcţia este de aproximativ 500.000 euro, iar banii vor veni, în cea mai mare parte prin Mitropolia Blaj.
Capacitatea bisericii, care va purta hramul Adormirii Maicii Domnului, este de 450 de locuri, iar înălţimea, fără cruce, este de 30 de metri.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE