Iepuraşul cu daruri Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Iepuraşul cu daruri

872_Ipurasul.gifIepuraşul de Paşte vine, în fiecare an, cu cadouri. Cei mai norocoşi sunt copiii, care au ocazia să profite din plin şi de vacanţă, dar şi de cadourile pe care le aduce iepuraşul.

Cele mai căutate sunt în această perioadă magazinele de jucării. Luate cu asalt de părinţi cu ocazia Paştelui Catolic, magazinele au făcut comenzi speciale pentru ziua de 1 mai. Iepuraşii de pluş, dansatori sau cântăreţi, dar şi ouăle de jucărie sunt pe gustul copiilor. Un iepuraş dansator ajunge la 195.000 lei, iar o floare cu ghiveci, care cântă şi dansează, ajunge la 350.000 lei.
În magazinele de accesorii, ouăle de Paşte şi iepuraşii sunt cei mai căutaţi. Aici, preţul ouălor de lemn porneşte de la 20.000 de lei şi ajunge la până la 100.000. Cei mai mici iepuraşi costă 35.000 de lei, dar preţul poate ajunge şi la 200.000 de lei.
Pe lista Iepuraşului de Paşte se află şi ouăle de ciocolată, care mai de care mai mari, începând cu 30.000 de lei bucata. Dacă totuşi vreţi un regal de ciocolată, pregătiţi-vă să scoateţi peste 150.000 de lei din buzunar.

Laura IONESCU

Ouăle de Paşte în istorie

Cu 2.000 de ani înainte de Hristos chinezii vopseau deja ouăle. Obiceiul s-a răspândit repede în întreaga Europă. Legendele creştine leagă simbolul ouălelor roşii de patimile lui Iisus. Răstignirea şi învierea reprezintă învierea naturii primăvara. Oul este purtător al veşniciei şi al vieţii. Legenda creştină spune că atunci când Iisus a fost bătut cu pietre, atingându-l, acestea s-au transformat în ouă roşii. O altă tradiţie spune că Fecioara Maria, venind să-şi vadă Fiul, i-a adus ouă, care s-au însângerat sub cruce. Culoarea roşie este simbol al focului purificator. Una dintre cele mai vechi mărturii privind ouăle colorate de la români este a secretarului florentin al lui Constantin Brâncoveanu, Antonio Maria del Chiaro, care în secolul al XVIII-lea se minuna de culoarea aurie a ouălor vopsite de la Curtea domnitorului muntean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE