Rampa către performanţă Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Rampa către performanţă

873_Rampa.gifLiceul cu Program Sportiv a organizat miercuri seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol de promovare a ofertei educaţionale. Părinţii s-au putut convinge că unitatea şcolară reprezintă o alegere excelentă, oferind copiilor şansa de a ajunge sportivi de performanţă.

Liceul cu Program Sportiv este o unitate şcolară independentă, care se înscrie în cadrul învăţământului preuniversitar pe filiera vocaţională. Profesorii de aici încearcă să pregătească elevii atât pentru parcurgerea programei şcolare, cât şi pentru sportul de performanţă. Liceul cu Program Sportiv a avut participanţi şi medaliaţi la Campionatele Mondiale, Europene şi la Jocurile Olimpice. În ultimii ani, toţi absolvenţii noştri au promovat cu succes examenul de bacalaureat şi un număr însemnat de elevi au reuşit la instituţii de învăţământ superior. Elevii cu rezultate bune la învăţătură beneficiază de burse de merit şi studiu, iar sportivii de excepţie de burse sportive. Liceul cu Program Sportiv şcolarizează şi sportivi legitimaţi la alte ramuri sportive, în limita locurilor aprobate şi cu promovarea probelor de aptitudini sportive. Pentru anul şcolar 2005-2006 planul de şcolarizare cuprinde la o clasă cu limba de predare în limba română şi încă o clasă cu predare în limba maghiară.
Spectacolul organizat a constituit prilejul pentru părinţi să cunoască performanţele elevilor de aici. Acesta a cuprins momente coregrafice de gimnastică artistică, dans sportiv, karate, dans modern şi gimnastică ritmică, aplaudate la scenă deschisă.
"Spectacolul a fost organizat pentru promovarea înscrierii în clasa I. Am dorit să prezentăm rezultatele cu care ne mândrim. Am mai făcut o acţiune de acest gen şi, la final, ne-am bucurat de înscrierea pe loc a opt elevi. Principala cauză a scăderii numărului nostru de elevi o reprezintă introducerea de către celelalte unităţi liceale a clasei I. Diferenţa este că la noi, la terminarea studiilor, aceşti copii pot primi şi un atestat de instructor sportiv", ne-a declarat dorectorul Szabo Ferenc, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE