Transferul la Steaua Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Transferul la Steaua

891_Transferul.gifDespre momentul plecării lui Bölöni la Steaua Bucureşti s-au vorbit şi s-au scris multe. Aproape toţi cei care îl cunosc au o variantă proprie a acestui moment, construită din ce au văzut prin ziare ori din ceea ce au auzit din "surse sigure". Despre acest subiect a vorbit cel mai puţin chiar omul care ştie cel mai bine cum s-a derulat povestea. Şi anume Bölöni. A lămurit, în schimb, o parte din mister, unul dintre prietenii jucătorului, Iuliu Curtifan, care a intermediat întâlnirea dintre Loţi şi Florin Halagian, principalul autor al transferului.
El îşi aminteşte în vara anului 1984 a fost căutat de antrenorul Florin Halagian, care l-a rugat să-i intermedieze o întâlnire cu Bölöni. Armeanul a reuşit să obţină o întrevedere cu mijlocaşul târgumureşean şi i-a mai spus lui Loţi să se gândească în ce condiţii acceptă să meargă la Steaua.
"Am vorbit cu Bölöni şi am văzut că nu are de gând să plece. A înţeles însă că nu îl poate refuza fără un motiv întemeiat. Aşa a decis să ceară ceva ce nu-i puteau oferi cei de la Steaua. Ceva exagerat. I-a spus lui Halagian condiţiile. Armeanul a notat şi a zis că vorbeşte cu şefii Stelei. După o vreme l-a anunţat pe Loţi că i s-au aprobat condiţiile, sau cel puţin o mare parte dintre ele. Bölöni a rămas trăznit. Nu-i venea să creadă. Nu a mai putut spune nimic şi a acceptat să plece."
Varianta lui Curtifan nu a fost nici infirmată nici confirmată de Bölöni. Recent, mureşeanul a spus că doar el ştie ce a discutat cu reprezentantul Stelei, sugerând că nu tot ceea ce a apărut în presă pe tema aceasta este adevărat.
Cât despre condiţiile puse de Bölöni, se pare că cele mai importante au fost: 1. O sumă importantă de bani; 2. Un cabinet stomatologic la Bucureşti; 3. Un ARO (maşină scumpă şi greu de cumpărat în acei ani); 4. Dreptul de a pleca la o echipă din străinătate după un an la Steaua.
Printre cei care susţin că au contribuit la trecerea lui Bölöni la Steaua se numără şi antrenorul Mircea Lucescu. El a vorbit recent despre acest subiect, într-un interviu. " Am fost unul dintre cei care a determinat trecerea lui la Steaua, pentru că nu-l mai puteam vedea în fiecare an, la sfârşit de campionat, foarte nervos, foarte supărat. Toată responsabilitatea poziţiei în clasament a echipei de la Târgu Mureş cădea pe umerii lui. Se zbătea cu toate mijloacele pentru a salva acea echipă. Şi i-am spus că el, ca jucător de echipă naţională, un jucător extrem de important, trebuie să meargă la o echipă mare, unde se construieşte în jurul lui o echipă. Şi dacă vă uitaţi puţin la revistele Stelei din acea perioadă, şi vă rog să vă uitaţi, veţi vedea un articol foarte interesant despre Bölöni. Pentru că Steaua a spus la un moment dat că nu are nevoie de unul ca el, un jucător tactic, un jucător mai încet, mai reflexiv în joc pentru că ei au o echipă de vitezişti, după cum spuneau ei. Dar cu viteza lor nu reuşeau să facă ce au făcut cu Bölöni la mijlocul terenului".
Din toamna anului 1984, Bölöni a început să joace pentru Steaua. Avea să cunoască aici gustul gloriei şi la nivel de echipă de club…

n Florin MARCEL

*Mai multe amănunte despre misterul transferului la Steaua al fotbalistului din Târgu Mureş, şi alte momente importante din cariera actualului antrenor al lui Rennes, puteţi găsi în cartea "Gala Bölöni", care va fi lansată în 29 aprilie la Sala de Oglinzi a Palatului Cultutiri şi la Sala Polivalentă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE