Alpha Transilvană vrea un centru la Reghin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Alpha Transilvană vrea un centru la Reghin

915_Alpha.gifFundaţia Alpha Transilvană se luptă pentru a deschide un centru pentru copiii cu probleme neuro-psiho-motorii şi în Reghin.
Fundaţia se defineşte ca organizaţie neguvernamentală umanitară şi de caritate, necondiţionată etnic, rasial şi religios. Organizaţia ajută persoanele cu disabilităţi de ordin fizic, psihic şi social şi alte categorii de persoane aflate în dificultate.
Fondată în anul 1992 de Dr. Alexandru Lupşa, medic neurochirurg, fundaţia îşi desfăşoară activitatea neîntrerupt cu deosebire în judeţul Mureş, dar există colaborări şi proiecte atât în alte zone ale ţării, cât şi în străinătate.
Fundaţia se simte chemată să sensibilizeze şi să umple miile de lipsuri la nivelul vieţii cotidiene personale, familiale şi comunitare,
Aceasta a luptat din răsputeri pentru tinerii cu probleme psihice.
Acelaşi ajutor l-ar acorda şi copiilor bolnavi din Reghin, dacă CL Reghin ar acorda fundaţiei un spaţiu pentru funcţionare. Alpha Transilvană doreşte un parteneriat cu Primăria Reghin pentru a putea deschide un centru de zi pentru copiii cu nevoi speciale, cu deficienţe neuro-psiho-motorii gradul doi şi trei.
Acest proiect a fost lansat în Mureş în decembrie 2003 prin programul PHARE Societatea Civilă 2001 – Componenta Access Social. Scopul proiectului este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu dizabilităţi (0-3 ani) şi a familiilor lor, prin înfiinţarea unui centru de prevenţie şi intervenţie timpurie. Astfel, prin pachetul de servicii oferite şi punerea la dispoziţie a unei săli de relaxare şi a uneia de stimulare, li se acordă şansa de a-şi valorifica potenţialul la maxim şi de
a-şi diminua sau chiar elimina consecinţele handicapului.
"În Reghin şi zona arondată, există aproximativ 200 de copii cu probleme neuro-psiho-motorii şi aproximativ 80 de bolnavi cu gradul 2, 3. Ei vor fi aduşi la centru dimineaţa, iar seara vor fi duşi la casele lor. Ar fi singurul centru de acest fel din Reghin, absolut necesar. Astfel, copiii pot fi integraţi în societate", a precizat Melania Sasebeş, membru în consiliul de administraţie.
Consilierul PNG Ioan Cengher şi Olivia Dumitraşcu vor face şi ei parte din consiliul de administraţie al viitorului centru.

Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE