Deliciile mesei de Paşte Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Deliciile mesei de Paşte

914_Deliciile.gifIntitulată generic Masa de Paşte, ospăţul din primele zile de după post începe de fapt de sâmbătă seară, după Slujba de Înviere. După cel mai greu post din an, creştinii pot savura câte puţin din deliciile special preparate pentru această ocazie. Medicii recomandă ca meniul de Paşte să nu suprasolicite sistemul digestiv, mai ales în cazul celor care au respectat cu stricteţe postul.
Deliciile tradiţionale de Paşte sunt preparatele de miel, ouăle roşii şi cozonacii. Pentru cititorii Zi de Zi am adunat cele mai interesante şi delicioase preparate pentru masa de Paşte. Sărbători Fericite!
Poftă bună!
Laura IONESCU

Ouă vopsite în foi de ceapă
Ouăle se spală şi se fierb în apă cu sare pentru 7-8 minute. Foile de ceapă se usucă la cuptor timp de 10-15 minute. Apoi se taie bucăţele şi se pun într-o farfurie. Se pregătesc vopselele. Un ciorap nefolosit se taie în bucăţi de un cm lungime. Fiecare ou cald se trece prin foi de ceapă, apoi se strânge în ciorap şi se lasă în vasul cu vopsea pentru maximum 15 minute. După ce sunt scoase din vopsea, se usucă pe un ziar. Pentru luciu se recomandă să fie unse cu untură sau ulei. Pentru un aspect de efect, se aşează ouăle într-un coş de nuiele, umplut în prealabil cu iarbă.

Pască umplută cu brânză de vaci, nuci şi fructe
Pentru un desert reuşit, vă recomandăm tradiţionala pască. Aveţi nevoie iniţial de 350 gr. făină, 3 ouă, 100 ml lapte, 1 cub mic de drojdie, 75 gr. zahăr, 2 linguri de ulei, 1 plic de zahăr vanilat, sare şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie. Se realizează o maia din drojdie cu lapte călduţ şi o lingură de făină. se lasă la crescut, apoi să adaugă pentru restul făinii şi se frământă. Se adaugă ouăle, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. La sfârşit se adaugă uleiul, se frământă şi se lasă la cald o oră, să poată creşte.
Umplutura necesită: 300 gr. brânză de vaci, 3 ouă, 250
dr. nuci măcinate, 1 lingură cacao, 4 albuşuri, 1 plic de zahăr vanilat, 250 gr. vişine (sau cireşe), sare, 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie şi 300gr. de zahăr pudră. După ce aluatul a crescut, se întinde într-o foaie care va îmbrăca forma rotundă. Se amestecă apoi nucile măcinate cu 125 gr. de zahăr pudră, cacaoa şi cele patru albuşuri, bătute spumă. Crema obţinută se adaugă peste aluat. Se pun peste întreaga compoziţie vişinele trecute prin făină. În brânză de vaci se adaugă 175 gr. de zahăr pudră, sare, gălbenuşurile şi albuşurile bătute. Toată compoziţia se toarnă peste vişine. Se unge cu un gălbenuş şi se pune la cuptor până se rumeneşte.

Pulpă de miel cu legume
Vă sunt necesare: 1 kg pulpă de miel, 2 morcovi, 100 gr. de fasole verde, 100 gr. mazăre, 100 gr. conopidă, 2 ouă, 75 gr. caşcaval, 2 linguri de pesmet, 2-3 ciuperci, sare, piper şi ulei. Umplutura se realizează uşor, prin fierbere. Se pun la fiert, pe rând, morcovii (cubuleţe), peste 15 minute fasolea verde, mazărea şi conopida. Întreg amestecul se mai lasă pe foc încă 10 minute. După ce se fierb, legumele se scurg şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul ras, pesmetul şi ciupercile tăiate mărunt. Se adaugă sare şi piper. Carnea se taie parţial pe din două. Se crestează consecutiv, astfel încât să se formeze un buzunar umplut cu compoziţia de legume. Pentru a nu se împrăştia umplutura, se leagă cu aţă, apoi se aşează preparatul într-o tavă cu apă şi ulei. Se acoperă apoi totul cu o folie de aluminiu şi se păstrează la cuptor o oră. Încă 15 minute la cuptor, dar fără folie, oferă o crustă rumenă preparatului. Poftă bună!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE