Benedek l-a bătut pe Borbely în CRT Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Benedek l-a bătut pe Borbely în CRT

923_Benedek.gifBendek Imre este, de săptămâna trecută, noul preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Teritoriali ai UDMR Mureş. Victoria chirurgului este cu atât mai surprinzătoare cu cât contracandidatul său a fost ministrul Borbely Laszlo.
După ce s-a retras, chiar în ziua alegerilor, din competiţia pentru şefia filialei judeţene a Uniunii, în favoarea lui Kelemen Atilla, chirurgul a fost dat drept sigur ca director al Spitalului Judeţean şi apoi ca şef al CRT. Această ultimă variantă s-a confirmat joi seara, când în cadrul şedinţei CRT, candidând împotriva ministrului Borbely Laszlo, Benedek Imre a fost ales preşedintele acestui organism cu 48 din cele 72 de voturi.
Benedek Imre este unul dintre cei mai activi politicieni maghiari mureşeni. De altfel, declară că nu se simte copleşit de multitudinea de funcţii pe care le deţine (consilier judeţean, şeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean şi, acum, preşedinte al CRT), şi că nu va fi nici o problemă să preia şi conducerea Spitalului Judeţean, poziţie pentru care este susţinut de Marko Bela şi care, în urma negocierilor din cadrul coaliţiei, revine UDMR.
La conducerea CRT ai UDMR Mureş Benedek va fi secondat de vicepreşedinţii Nagy Andras şi Szakacs Janos, iar secretari sunt Ban Mozes şi Torok Gaspar.
Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali reuneşte liderii organizaţiilor de bază ai UDMR.

Relu TÃTAR

În cei doi ani voi pune în aplicare tot ce prevede această formă de organizare instituţională a UDMR. Doresc să fie, aşa cum prevede statutul, un for de dezbatere a problemelor cu care se confruntă maghiarii, un miniparlament al maghiarilor din judeţ, iar hotărârile pe care le vom lua vor fi puse în aplicare de către executiv.

Benedek Imre,
preşedinte CRT Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE