Cioloboc, şef la sport ? Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Cioloboc, şef la sport ?

2979_cioloboc.gifHoraţiu Cioloboc este omul pe care guvernanţii îl vor în postura de şef al sportului mureşean. Mai exact, este vorba despre funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Mureş. Singurul impediment este prezenţa în aceastã funcţie a Mãrioarei Bârsan, actuala şefã a DJS, care are statut de funcţionar public şi nu poate pleca decât prin demisie sau transfer.

Horaţiu Cioloboc s-a nãscut pe 29 septembrie 1967. Are 288 de prezenţe în prima divizie şi douã jocuri în echipa naţionalã de seniori. A fost golgheterul echipei, la ASA şi la Universitatea Craiova, în douã sezoane. A jucat la ASA, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa. În 1999 a terminat facultatea de sport. S-a aflat la cârma echipei ASA timp de aproape un campionat. Cioloboc a demonstrat în ultimii ani cã se pricepe şi la management, fiind important acţionar la una dintre cele mai prospere firme mureşene.

Dupã instalarea Guvernului Tãriceanu, au început sã aparã schimbãri, în diverse structuri ale statului şi la nivel local. Direcţia Judeţeanã de Sport Mureş s-a aflat şi ea în vizorul guvernanţilor, însã pânã în momentul de faţã, şefa DJS a rãmas în funcţie. La un moment dat, a fost anunţatã ca sigurã venirea în fruntea direcţiei a fostului jucãtor de fotbal Claudiu Sãlãgean. El era susţinut de Partidul Democrat, dar cei care l-au vrut în fruntea direcţiei nu au gãsit portiţa legalã prin care sã-l instaleze în sacaunul de director al instituţiei care reprezintã Agenţia Naţionalã de Sport în teritoriu. Câteva controale venite pe capul celor de la DJS, care urmãreau sã radiografieze starea financiarã a instituţiei nu au gãsit mare lucru. Apele s-au liniştit şi Mãrioara Bârsan a rãmas în continuare în fruntea direcţiei.
O nouã informaţie a agitat apele în fruntea sportului mureşean. Democraţii nu au renunţat la ideea de a face o schimbare în fruntea Direcţiei Judeţene de Sport, dar omul vizat nu mai este Sãlãgean, ci fostul fotbalist Horaţiu Cioloboc. Pe cel care a jucat mulţi ani în Divizia A şi apoi a ocupat timp de câteva luni funcţia de antrenor la ASA, îl recomandã, dincolo de intenţiile politice, tinereţea, inteligenţa şi luciditatea. Fotul jucãtor ar putea aduce un suflu nou în sportul mureşean, un sport obosit şi copleşit de probleme. Ca şi în situaţia anterioarã, cea cu instalarea lui Sãlãgean, singurul impediment este unul tehnic. E vorba despre "vacantarea" postului de director. Cu alte cuvinte, actuala şefã a direcţiei, Mãrioara Bârsan trebuie sã plece de bunãvoie de la cârma DJS. Adicã prin transfer sau demisie. Transferul ar însemna existenţa unei funcţii similiare sau un post în administraţia publicã.
Una peste alta, schimbarea pe care şi-o doresc guvernanţii depinde de abilitatea lor, de capacitatea de a gãsi o soluţie care sã convinã tuturor. Zilele urmãtoare vor clarifica situaţia, într-o direcţie sau alta.

Florin MARCEL

* Contactat telefonic, Horaţiu Cioloboc nu a vrut sã comenteze în nici un fel informaţia legatã de instalarea lui în fruntea Direcţiei Judeţene de Sport.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE