Altă lovitură pentru PSD – Sechestru pe averea lui DIP Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Altă lovitură pentru PSD – Sechestru pe averea lui DIP

Pe de altă parte, ziua de ieri s-a dovedit a fi nefastă pentru pesedişti. În timp ce Năstase s-a văzut nevoit să se autosuspende, un alt greu al PSD, Dan Ioan Popescu, a întâmpinat probleme tot din cauza averii. Dan Ioan Popescu nu a reuşit să îşi justifice integral averea. Comisia specială din cadrul instanţei supreme a constatat că fostul ministru şi soţia lui nu pot justifica legalitatea modului în care au dobândit o serie de bunuri, în perioada 2000-2004, însumând 46 de miliarde de lei vechi. Cazul urmează să fie soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până atunci urmând să fie instituit sechestru asigurator asupra unora din cele 23 de bunuri obţinute de familie în perioada 12 decembrie 2000 – 14 decembrie 2004. Sechestrul asigurator va fi instituit asupra unor terenuri şi păşuni din localitatea Azuga. Prezenţi săptămâna trecută la judecarea ultimului termen al procesului, când urmau să fie prezentate concluziile expertizei finaciar contabile, probă decisivă din dosar, Dan Ioan Popescu şi soţia sa Elena au declarat că sunt extrem de optimişti în privinţa sentinţei şi că nu au comis nici o ilegalitate. Apărătorii au refuzat atunci să facă public rezultatul expertizei, motivând că procedura este una confidenţială. În urmă cu 6 luni, procurorul general al României a sesizat Comisia de Control a averii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că ultima declaraţie de avere a deputatului PSD Dan Ioan Popescu arată că acesta a dobândit pe timpul mandatului o avere de 500.000 de euro, contravaloarea a mai multe tablouri, terenuri şi o maşină de lux. La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, Dan Ioan Popescu anunţa că intenţionează ca, împreună cu soţia sa, să dea statul român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acuzând că, în procedura de verificare a averii, le-au fost încălcate anumite drepturi.

Ovidiu Natea, preşedintele PSD Mureş, a catalogat gestul lui Năstase ca fiind „al unui om politic adevărat". De asemenea, liderul social-democrat, şeful departamentului de agricultură în „guvernul din umbră" condus până ieri de Năstase şi un membru important al „grupul de la Cluj", a apreciat că „legea e valabilă pentru toată lumea", iar gestul lui Adrian Năstase ar trebui să fie urmat şi de alţi politicieni. Preşedintele PSD Mureş a precizat, de asemenea, că „grupul de la Cluj" nu a făcut nici un fel de presiuni pentru retragerea lui Năstase de la conducerea partidului.
Referitor la cazurile de corupţie semnalate de presă în rândurile PSD Mureş, Natea a declarat: „dacă apar date mai concrete, dacă apar suspiciuni, fără doar şi poate voi lua măsuri".
Ovidiu Natea a recunoscut că s-a bucurat şi el de moşteniri din partea unor mătuşi, însă a precizat că a fost vorba de terenuri care se aflau în proprietatea familiei înainte de colectivizare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE