Aterizarea Malev Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Aterizarea Malev

2998_capAterizarea.gifPrimul zbor direct Budapesta-Târgu Mureş a avut loc ieri. Compania ungară Malev a inclus municipiul reşedinţă de judeţ pe lista zborurilor spre România. Pentru 79 de euro, clienţii pot ajunge la Budapesta într-o oră. Ministrul Borbely a certificat necesitatea şi succesul cursei. Mureşenii aşteaptă deschiderea a cât mai multe destinaţii aeriene.

Ieri a sosit pe Aeroportul Târgu Mureş primul avion Boeing 737 al Companiei Malev, companie care va asigura legătura aeriană directă între municipiul Târgu Mureş şi capitala Ungariei. Prin deschiderea zborului de ieri, numărul destinaţiilor operate din România de Malev a crescut la cinci. Avioanele Malev vor opera de trei ori pe săptămână între Budapesta şi Târgu Mureş, iar din vară numărul acestora va fi suplimentat la patru pe săptămână. Distanţa între cele două oraşe, parcursă pe şosea în opt ore sau pe calea ferată în zece ore, poate fi acum parcursă în doar o oră. Începând de ieri şi până în 28 februarie 2006, Malev oferă celor care sunt interesaţi de zbor bilete de avion pentru cursa spre Târgu Mureş la preţul unui bilet de tren. Anunţul a fost făcut de preşedintele companiei Malev, Gonci Janos, la festivităţile organizate la Budapesta şi Târgu Mureş. În acestă ofertă cel mai mic tarif pentru plecările din Ungaria este de 2.500 HUF pentru dus şi 4.900 HUF dus-întors, plus taxe. Pentru plecări din Târgu Mureş biletul costă 10 euro dus şi 19 euro pentru clienţii care optează pentru varianta dus-întors (preţul incluzând şi taxele de aeroport). Aceste tarife sunt valabile pentru bilete cumpărate de pe site-ul Malev sau direct de la Biroul Malev din Târgu Mureş, iar călătoriile trebuie efectuate până în 25 martie 2006. În mod normal, cu plecare din Târgu Mureş, Malev va oferi tarife începând de la 79 de euro pentru destinaţiile Londra, Paris, Roma, Milano, Veneţia, Bologna, Praga, Amsterdam şi Varşovia.

Proiect de succes

În decursul timpului s-a constatat necesitatea înfiinţării unui zbor direct între Budapesta şi Târgu Mureş. Compania ungară a căutat de ani de zile posibilitatea ca Târgu Mureşul să poată fi accesibil din Budapesta şi pe cale aeriană. Pe 30 iunie 2005, cu ocazia primirii acceptului autorităţilor aeronautice române, a dispărut ultimul obstacol oficial din calea deschiderii acestui zbor. Având autorizaţia de zbor, Malev a demarat imediat pregătirile deschiderii zborului şi, în urma unui studiu de piaţă, compania a dezvoltat un orar de zbor care să se potrivească cu orarul zborurilor sale din Europa şi America de Nord. Ieri, primul avion a adus la Târgu Mureş 99 de inviaţi, dar directorul Aeroportului Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, a precizat că pentru cursele regulate vor fi folosite aeronave Boeing CRJ de 49 de locuri. "Este o zi specială şi au fost foarte mulţi cei care au contribuit pentru această reuşită. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat azi şi ce se va întâmpla în continuare înseamnă că avem nevoie de investitori care să poată ajunge la Târgu Mureş într-o oră. Pornirea acestei curse era total justificată. Mesajul din partea Guvernului şi al târgumureşenilor este că avem nevoie de investitori şi că putem fi parteneri", a declarat Borbely Laszlo, ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului.

Zboruri Malev în România

Dintre companiile de aviaţie străine, Malev operează cele mai multe destinaţii în România. Târgu Mureşul este a cincea destinaţie către care sunt operate zboruri ale acestei companii, după Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Cluj Napoca. Malev operează 37 de zboruri săptămânale către România, cele mai multe spre capitală. Conform oficialilor companiei, dezvoltarea zborurilor în direcţia României este un ţel strategic, ţara noastră fiind considerată una dintre cele mai importante pieţe din Europa.
Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE