Azomureş în concediu Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Azomureş în concediu

Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale a anunţat la sfârşitul săptămânii că au fost reduse livrările de gaz către combinatele chimice din ţară, între cei afectaţi aflându-se şi Combinatul Azomureş. Nivelul gazului este acum minim, pentru a putea fi asigurată menţinerea instalaţiilor în condiţii de siguranţă. Gazul importat din Federaţia Rusă a avut, la sfârştiul săptămânii o presiune scăzut, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în Nordul-Estul Europei.
De vineri, majoritatea secţiilor de porducţie ale Combinatului Azomureş nu mai funcţionează. Deşi s-a vorbit despre şomaj tehnic, conducerea societăţii a ales varianta concediului de odihnă. Astfel, salariaţii afectaţi de suspendarea temporară a activităţii Azomureş au primit recomandarea de a intra în concediu de odihnă, pentru cinci zile.
Alte combinate chimice afectate sunt Amonil Slobozia, Viromet Victoria, Donau Chem Turnu Măgurele, Sofert Bacău, DoljChim Craiova.
Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale a anunţat că reluarea livrărilor către combinatele chimice se va face atunci când condiţiile meteorologice revin la normal. Meteorologii au anunţat încă cinci zile de ger. Pierderile estimate pentru cele cinci zile de inactivitate se ridică, la nivel naţional, la aproape un milion de euro.
Înainte de 1989, combinatul se închidea atunci când se înregistrau temperaturi de -20 de grade Celsius.

"Angajaţii din secţiile care nu mai puteau funcţiona au fost sfătuiţi să îşi ia concediu de odihnă pentru o perioadă de 5 zile. În funcţie de ce se va întâmpla în viitor se va lua o hotărâre în ceea ce priveşte aceşti angajaţi".
Maria Dăndărău,
lider sindical Alternativa 2002

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE