Se caută manageri pentru şcoli Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Se caută manageri pentru şcoli

3145_sde.gif
În 2006 reţeaua şcolară va fi reorganizată. Directorii unităţilor de învăţământ vor avea de trecut noi examene. Metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori a fost schimbată. IŞJ Mureş pregăteşte primul concurs pentru luna martie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a elaborat o nouă metodologie pentru ocuparea funcţiilor de director în unităţile şcolare. Ieri, la şedinţa directorilor mureşeni cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, ei au fost anunţaţi să se pregătească de concurs. În plus, nu toţi vor rămâne directori. IŞJ Mureş lucrează în această perioadă la planul de reorganizare a reţelei şcolare, etapă ce va fi finalizată până în 13 februarie.
Reguli noi
Conform noii metodologii de concurs, pentru postul de director vor putea candida persoanele care sunt titulare în învăţământul preuniversitar, au cel puţin gradul didactic II şi o vechime la catedră de cel puţin cinci ani. Candidaţii vor trebui să dovedească calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul "bine" sau "foarte bine" în ultimii trei ani. Mai pot participa la concurs doar cei care la data susţinerii concursului au vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta maximă de pensionare pentru munca depusă şi limita de vârstă. Concursul de ocupare a postului de director şi director adjunct se va organiza în două perioade ale anului şcolar: martie-aprilie şi octombrie – noiembrie. Concursul pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ va consta în analiza şi evaluarea CV-urilor, interviu prin care se vor analiza cunoştinţele de legislaţie şcolară şi calitatea proiectului de dezvoltare instituţională, şi evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Ca noutate, candidaţii vor avea de tradus un text din limba străină aleasă, în limba română. Cele două probe sunt obligatorii, cu utilizarea calculatorului, iar punctajul minim pentru promovarea concursului este de 90 puncte (din maximum de 140).
Reţea
reorganizată
Inspectorul şcolar general adjunct, Albertini Zoltan, a explicat că în această perioadă se pregăteşte şi reorganizarea reţelei unităţilor de învăţământ din judeţul Mureş, urmând ca prima etapă să fie finalizată până în 13 februarie. "I-am anunţat pe directori că urmează restructurarea reţelei şcolare, vom creiona noua structură până în 13 februarie. Până în 20 februarie vom verifica în baza de date dacă reorganizarea afectează posturile managerilor şcolari, iar apoi vom anunţa public posturile care se desfinţează şi pe care le vom scoate la concurs", ne-a declarat Albertini Zoltan. Procesul se desfăşoară în acrod cu administraţiile locale. "Dacă vor fi elaborate hotărâri de Consiliu Local prin care primăriile se angajează să susţină desfăşurarea procesului de învăţământ în forma actuală, noi vom fi de acord", a mai precizat Albertini Zoltan. Directorii ai căror contracte de management sunt valabile până în toamnă, şi posturile lor nu vor fi afectate de reorganizarea reţelei şcolare, vor rămâne pe posturi până în lunile noiembrie-octombrie. Ceilalţi directori urmează să fie testaţi până în 20 martie.
Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE