Adrian Năstase a fost pus sub acuzare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Adrian Năstase a fost pus sub acuzare

3218_nasty.gifDepartamentul Naţional Anticorupţie l-a pus oficial sub acuzare pentru luare de mită pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian. Acesta consideră faptul drept o „murdărire incalificabilă". „A înnebunit lupul", acesta sunt cuvintele cu care şi-a început ieri Adrian Năstase conferinţa de presă pe această temă, arătând că totul este o comandă politică. Deşi a fost citat la DNA pentru data de 16 februarie, ieri anchetatorii au făcut publică punerea sub acuzare a politicianului. Preşedintele Camerei Deputaţilor este de părere că se încearcă distrugerea lui ca om politic şi, în acelaşi timp, se încearcă distragerea atenţiei de la problemele importante ale ţării. "De la DNA s-au cerut informaţii de la toate serviciile secrete în legătură cu mine şi cu alţi lideri ai PSD, ceea ce arată că este vorba de operaţiuni politice. Telefoanele mele şi ale unor colegi au fost puse sub ascultare", a declarat Năstase. Referitor la ascultarea telefoanelor sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că are informaţii în acest sens, dar nu şi dovezile necesare. Adrian Năstase a acuzat Palatul Cotroceni pentru campania din acest an împotriva sa. El consideră că se încearcă o dictatură prezidenţială sau dictatura unui singur partid. "Aceste evoluţii sunt legate de ţelurile politice ale lui Traian Băsescu (..) Acest tip de anchete va genera o metastază a statului de drept", a spus Năstase. Părerile politicienilor mureşeni sunt împărţite; unii consideră că Adrian Năstase plăteşte în mod firesc pentru abuzurile făcute în dispreţul legii, iar alţii cred că e doar o răzbunare din partea puterii.

* Nicolae Havrileţ, vicepreşedinte PNL Târgu Mureş: Într-un final va hotărî justiţia. Din păcate, ţara noastră este reclamată la forurile europene din cauza nerespectării prezumţiei de nevinovăţie. În acest caz nu cred că este vorba de asta. Nu cred că este o vendetă politică. Mă cam îndoiesc că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general Ilie Botoş să-i ceară asta. În mod normal, Adrian Năstase nu ar mai trebui să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
* Eugen Crişan, preşedintele PPCD (PNŢCD) Mureş: Din capul locului Adrian Năstase nu mai are ce căuta în fruntea Camerei Deputaţilor. Demisia ar fi o chestiune de onoare. Constat, de 16 ani, că de câte ori apar acuze de corupţie se spune că sunt vendete politice. Adrian Năstase trebuie să-şi justifice averile colosale, asta este cert.
* Lavinia Şandru, deputat, purtător de cuvânt PIN : Doar PSD îl poate retrage pe Adrian Năstase de la conducerea Camerei Deputaţilor. Înclin să cred că este o vendetă politică, se vede cu ochiul liber că a început vânătoarea.
* Ovidiu Natea, preşedinte PSD Mureş: Sezonul de vânătoare s-a închis, însă a început vânătoarea de politicieni. Dosarul Zambaccian a fost analizat şi închis de două ori, deci lucrurile erau clare.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE