Drob de miel Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Drob de miel

7064_soc_reteta.gifIngrediente:
4 organele de la un miel (splină, ficatul, rinichii, inima)
4 5-7 fire de ceapă verde
4 4 fire de usturoi verde
4 3-4 ouă
4 1 legătură de pătrunjel
4 1 legătură mărar
4 1 prapure sau pesmet, sare şi piper
4 2-3 ouă fierte, tari

Preparare:
Se spală bine organele în apă rece. Se taie în bucăţi de 3-5 cm, se curăţă de pieliţe, cheaguri de sânge etc. Se lasă 10-15 minute în 3 părţi apă şi o parte oţet să iasă orice miros.
Se pun la fiert în apă rece (fără sare). Se ia spuma şi se fierb circa 20-30 de minute. Se aruncă apa. Se lasă să se răcească puţin (cât să le puteţi lua cu mâna).
Se dau organele fierte prin maşina de tocat laolaltă cu toate ingredientele (fără ouă). Se gustă de sare şi piper. Se pun ouăle bătute cu furculiţa şi se amestecă bine. Arată ca o pastă închegată, nu mai este fărâmicioasă. Dacă cumva mai este fărâmicioasă se poate pune smântână, 2-3 linguri sau, de ce nu, încă un ou. Dacă nu aveţi prapure, se unge tava cu ulei şi se tapetează cu pesmet.
Prapurele se spală în câteva ape. Dacă vi se pare prea multă grăsime puteţi s-o înlăturaţi cu un cuţit sau pur şi simplu cu mâna. Se pune prapurele pe fundul tăvii cu marginile în afară, se pune carnea, iar cu prapurele rămas în afară se acoperă. Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos, în cuptorul preîncălzit. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider învelit în folie de plastic.

Poftă bună!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE