Leonard Orban şi-a prezentat proiectele Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Leonard Orban şi-a prezentat proiectele

7040_ev_orban.gif european pentru multilingvism Leonard Orban a declarat pentru NewsIn că şi-a prezentat marţi, la Berlin, în cadrul şedinţei comune a guvernului german şi a Comisiei Europene, proiectele pentru primul semestru al anului 2007.
Germania a preluat preşedinţia Uniunii Europene, la 1 ianuarie, moment care a coincis cu aderarea României şi Bulgariei la UE.
Publicarea unui studiu privind impactul limbilor asupra economiei europene, organizarea unui forum de afaceri pe tema legăturii dintre competitivitate şi multilingvism, precum şi un proiect pentru conturarea unui nou plan de acţiune în domeniu sunt planurile prezentate marţi la Berlin de comisarul Orban.
"În scurt timp va fi publicat un studiu – realizat la cererea Comisiei Europene – privind impactul limbilor asupra economiilor europene. Pe baza acestuia vom organiza un forum de afaceri, care va avea ca temă legătura dintre competitivitate şi multilingvism", a precizat Orban, amintind, de fapt, unul dintre obiectivele pe care le-a prezentat comisiilor de specialitate din Parlamentul European la audierile pentru confirmarea în postul de comisar. Un al doilea proiect este legat de Consiliul European, când Grupul de înalt nivel privind Multilingvismul va prezenta concluzii referitoare la relaţia dintre limbi şi mass media, limbi şi afaceri. Aceste concluzii vor permite conturarea unui nou plan de acţiune privind multilingvismul, a mai spus comisarul european.
Orban a mai anunţat lansarea în luna mai a programului Life Long Learning (programul european pentru stimularea cetăţenilor UE de a învăţa limbi străine pe toată durata vieţii). Leonard Orban a participat marţi, pentru prima dată, la o acţiune în calitate de comisar european, cu ocazia şedinţei comune a executivului german şi a Comisiei Europene. "A fost o experienţă extrem de interesantă, foarte densă, la care s-au discutat foarte multe subiecte", a povestit românul experienţa de la Berlin. Reuniunea a avut o sesiune în plen, la care au participat toţi comisarii europeni şi toţi membrii executivului german şi cancelarul Angela Merkel, şi două sesiuni specifice – una dimineaţa şi una după-amiaza – pe problematici.(NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE