Mara Togănel (PNL): ”Județul Mureș are nevoie de o capitală de județ puternică!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1106 Vizualizări

Mara Togănel (PNL): ”Județul Mureș are nevoie de o capitală de județ puternică!”

Candidata Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, Mara Togănel, a declarat presei joi, 9 mai, că unul dintre principalele sale obiective vizează consolidarea relațiilor interinstituționale dintre Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș.
”Un județ poate fi puternic doar alături de o reședință de județ puternică. Județul Mureș are nevoie de o capitală de județ puternică. Îmi doresc să aducem Municipiul Târgu Mureș alături de Consiliul Județean Mureș într-o construcție pe termen îndelungat, pentru a avea un județ competitiv și performant”, a afirmat Mara Togănel.
”Susțin ideea unui Târgu Mureș implicat activ în proiectele județului nostru”
Viziunea candidatului liberal este susținută de cifrele din bugetele celor două instituții. În timp ce pentru acest an Consiliul Județean Mureș are un buget aprobat de peste un miliard de lei la categoriile de venituri și cheltuieli, bugetul aprobat al Municipiului Târgu Mureș se cifrează la suma de 621,8 milioane de lei la partea de venituri și la 676,7 milioane de lei la partea de cheltuieli.
”Consiliul Județean Mureș contribuie financiar la susținerea activității unor instituții și regii autonome cum sunt Aeroportul ”Transilvania”, Parcul Industrial Mureș, instituțiile de cultură, asistență socială, spitale și altele. Susțin ideea unui Târgu Mureș puternic, care să fie implicat activ, cu resurse umane și financiare, în ceea ce privește Aeroportul, dar și unele instituții de cultură și din domeniul sănătății. Medicina mureșeană performează și a demonstrat acest fapt datorită profesioniștilor pe care îi are, însă are nevoie de susținere pe plan administrativ”, a precizat candidata PNL la președinția Consiliului Județean Mureș, care a mai menționat că ”un județ puternic are întotdeauna ca partener strategic pentru dezvoltare Universitatea și mediul universitar.”
Muncă în tandem cu Horațiu Suciu
Totodată, Mara Togănel, care deține și funcția de prim-vicepreședinte al PNL Mureș, a reamintit atât susținerea sa personală, cât și a Partidului Național Liberal, pentru candidatura independentului Horațiu Suciu la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș.
”Atât proiectul meu cât și cel al doctorului și profesorului Horațiu Suciu își propune ca municipiul Târgu Mureș să fie inima economică a județului nostru. Ca președinte al Consiliului Județean Mureș voi munci cu onestitate și seriozitate pentru a dezvolta atât județul Mureș, cât și municipiul reședință de județ”, a afirmat Mara Togănel, care consideră esențială revigorarea relației dintre dintre Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș.
”Susțin dezvoltarea județului într-un mod unitar”
Transformarea municipiului Târgu Mureș într-un pol de dezvoltare nu este singura prioritate a candidatei PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Mureș, care a dezvăluit că își dorește și o dezvoltare unitară a județului.
”Ca și până acum, ușa biroului meu va fi deschisă, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru că cei peste 578.000 de mureșeni nu au culoare politică. De asemenea, cred că atunci când discutăm despre proiectul județului nostru trebuie să o facem cu multă seriozitate, asumare și cu mai mult patriotism local. Susțin dezvoltarea județului într-un mod unitar, care nu lasă pe nimeni în urmă, adică să fie dezvoltat în mod unitar, de la nord la sud și de la est la vest. Îmi doresc ca toți mureșenii să beneficieze de aceeași infrastructură și să aibă acces la apă și la canalizare, indiferent de zona în care locuiesc”, a declarat Mara Togănel.
Activitate onestă în slujba mureșenilor
Experiența de aproape două decenii în domeniul administrației publice este un alt atu important care o recomandă pe Mara Togănel pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Mureș.
”De aproape 20 de ani am ocupat funcții publice. Cunosc personal fiecare primar din județul Mureș, fie că este de la PNL, PSD sau UDMR, cunosc toți factorii de decizie locali și naționali, cunosc în egală măsură drumul către Bruxelles, cunosc care sunt problemele și nevoile mureșenilor și, deopotrivă, mă pricep să fac echipă și să iau decizii înțelepte. Așadar, cred că vin în fața mureșenilor pregătită pentru o funcție publică de conducere în care puterea este dată de votul și încrederea mureșenilor. Vă mărturisesc, provin dintr-o familie în care învățătura și onestitatea sunt la loc de cinste. Am pornit de la firul ierbii și mi-am clădit întreaga carieră politică și administrativă prin competență și sinceritate. Eu nu am primit moștenire politică de la familia mea, însă pot spune cu mândrie că, dacă parcurgem cu seriozitate și perseverență toate etapele de dezvoltare, putem face performanță”, a detaliat Mara Togănel.

(Redacția)


Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE