Toalete de lux, în trenuri Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Toalete de lux, în trenuri

7066_wk.gifMinisterul Sănătăţii vrea să impună toalete de lux în trenurile de persoane. Dacă proiectul de ordin va fi declarat emis în forma actuală, toaletele din vagoane vor avea săpun lichid, şerveţele, tablete dezodorizante şi materiale dezinfectante. De asemenea, MS pregăteşte măsuri ce vor genera reorganizarea transportului în comun, urban sau preorăşenesc.
Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de ordin privind normele de igienă pentru transporturile de persoane. Potrivit actului normativ, în vagoanele trenurilor de călători va trebui să existe un spaţiu pentru spălat lângă WC, cu planşeu impermeabil, oglindă, cuier, lavoar iluminat artificial, priză electrică, vas pentru săpun lichid, cu dispozitive de dozare şi cutie pentru prosoapele de hârtie utilizate. Totodată, dotarea minimă a WC-urilor din trenuri trebuie să cuprindă săpun lichid, tablete dezodorizante, materiale dezinfectante, precum şi punguţe de polietilenă pentru colectarea tampoanelor igienice folosite. În compartimente, temperatura în sezonul rece va fi de minimum 18 grade Celsius, iar temperatura corpului de încălzit nu trebuie să depăşească 80 grade Celsius. Toate staţiile de cale ferată trebuie să aiba grupuri sanitare în număr suficient, care sa fie dotate în acelaşi mod.
Aceleaşi norme de igienă pentru transporturile de persoane, din proiectul de ordin al MS, prevăd ca la amplasarea staţiilor pentru mijloacele de transport în comun să se ţină seama de posibilităţile vârstnicilor, copiilor şi persoanelor cu handicap de a parcurge distanţele de la locuinţele lor la staţii. Mai mult, amenajarea traseelor se va face în aşa fel, încât să se reducă la minimum impactul poluanţilor asupra sănătăţii publice. Staţiile vor trebui să asigure adăpostirea călătorilor faţă de intemperii, protecţia faţă de temperaturile prea scăzute sau prea ridicate, precum şi faţă de iradierea solară directă sau de vânturi puternice.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE