Dan Pârcălab în greva foamei Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Dan Pârcălab în greva foamei

7133_dan.gifDirectorul Gazetei de Maramureş, Dan Pârcălab, a intrat, luni dimineaţă, la ora 06.00, în greva foamei, aşa cum anunţase cu o zi înainte pe blogul său.

El se află din 4 ianurie în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.
"Domnul Pârcălab a intrat azi dimineaţă în greva foamei, anunţând comandantul IPJ Cluj că refuză hrana. El a solicitat o cantitate mai mare de ceai uşor îndulcit şi nu a specificat că ar refuza îngrijirea medicală în cazul în care starea sa de sănătate s-ar înrăutăţi", a declarat Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.
Ea spune că Pârcălab urmează să fie consultat de un medic şi că în anunţul său de refuz al hranei specifică faptul că gestul nu are nicio legătură cu conduita personalului care se ocupă de arestaţi, ci de măsura injustă impusă în cazul său. "El spune că e conştient de actul său, iar în cazul în care i se va întâmpla ceva are rugămintea ca lucrurile sale persoanele să fie predate familiei", a mai declarat Seucan, care a precizat că ziaristul maramureşean împarte celula cu o singură persoană, arestată pentru furt.
"Azi, onoarea mea de român maramureşean şi ziarist îmi cere să stau drept, chiar dacă peste mine s-a năpustit urgia nedreptăţii. Pentru că pe mine mă cheamă Dan Pârcălab şi nu Frunză'nVânt, vă anunţ că, începând de luni, 15 ianuarie 2007, ora 06.00, voi intra în greva foamei pentru a protesta împotriva unui sistem absurd, ticăloşit şi pervers. Sunt nebun? Nu. Pur şi simplu m-am săturat să mi se bage pumnul în gură, să fiu obligat să accept că albul e negru.", a scris Dan Pârcălab pe blogul său.

Băsescu monitorizează
Mai mulţi jurnalişti maramureşeni i-au cerut, luni, la Sighetu Marmaţiei, preşedintelui Traian Băsescu, să intervină pentru scoaterea din arest şi cercetarea în stare de libertate a ziaristului Dan Pârcălab.
Preşedintele Băsescu le-a răspuns că nu poate interveni peste decizia unui judecător, dar că va monitoriza acest caz.
Ziariştii i-au dat preşedintelui şi un dosar, care conţine o listă de semnături în sprijinul lui Dan Pârcălab, comunicate de presă de la mai multe partide, o petiţie trimisă mai multor instituţii internaţionale şi o scrisoare a ziaristului.
Grupul de ziarişti purta pancarte pe care scria "Presa nu e liberă!", "Justiţia vrea sânge!" şi "Nu ne ucideţi!". (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE