„O, rămâi!” la Penitenciar Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

„O, rămâi!” la Penitenciar

7134_ev_penit.gifUn număr de 18 deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Mureş au recitat, luni, din poeziile lui Mihai Eminescu, în cadrul unei şezători organizată de Serviciul de Reintegrare Socială.
Deţinuţii s-au orientat în special înspre poezii de dragoste din opera poetului. Ei au recitat printre alte poezii şi "O, rămâi!", primele două versuri aducând zâmbete forţate pe chipul spectatorilor deţinuţi. "Actorii" deţinuţi au fost ajutaţi de doi actori ai Teatrului Naţional din Târgu Mureş.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului cu Regim Închis, Mirabela Nicuşan, a declarat că ideea organizării şezătorii în memoria poetului Mihai Eminescu a fost primită cu mult entuziasm, în special, de deţinuţii tineri şi cei cu studii. "Aşa îi mai facem să uite de necazurile lor. Avem multe astfel de activităţi educaţionale şi, în general, deţinuţii se implică", a spus Nicuşan. Ea a mai precizat că din cei 601 deţinuţi, 100 obişnuiesc să meargă frecvent la bibliotecă. Majoritatea sunt femei, iar literatura agreată o constituie cărţile de dragoste, poliţiste şi poeziile. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE