Podul peste Tisa inagurat de Băsescu şi Iuşcenko Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Podul peste Tisa inagurat de Băsescu şi Iuşcenko

Preşedinţii român şi ucrainean, Traian Băsescu şi Victor Iuşcenko, au inaugurat, luni, podul peste Tisa, care leagă localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino.
Înainte de a inaugura noul punct de trecere a frontierei, cei doi şefi de stat au făcut declaraţii de presă şi au vizitat o expoziţie de arme organizată în punctul de frontieră.
Şeful statului ucrainean, Victor Iuşcenko, a declarat că inaugurarea podului peste Tisa are semnificaţii aparte pentru popoarele român şi ucrainean: pentru români coincide cu momentul integrării europene, iar pentru ucraineni cu sărbătorile de iarnă.
Iuşcenko a mai spus că, pentru ucraineni, acest nou punct de trecere a frontierei este o poartă de legătură cu Uniunea Europeană. El a evidenţiat faptul că România şi Ucraina au o graniţă comună de 2.500 de km, iar timp de 60 de ani, de când podul a fost distrus în urma unui bombardament, oamenii n-au putut circula de o parte şi de alta a Tisei.
Preşedintele Băsescu a declarat, la rândul lui, că este prima acţiune oficială la care participă în calitate de şef al unui stat membru al Uniunii Europene. Băsescu a adresat un salut către toţi românii din Ucraina şi către ucrainenii din Sighetul Marmaţiei, adăugând că reconstrucţia podului reprezintă dorinţa a trei părţi: România, Ucraina şi Uniunea Europeană, care au făcut un efort comun de a lega cele două popoare. Şeful statului a adăugat că deschiderea podului peste Tisa semnifică şi faptul că România este un pod de trecere pentru Ucraina către Uniunea Europeană. El a mai spus că România e o ţară de frontieră a Uniunii, dar că nu va fi niciodată o frontieră care să izoleze, ci una care să fie deschisă pentru cetăţenii ucraineni către UE. "Cetăţeni ucraineni, sunteţi oricând bineveniţi în România şi în Uniunea Europeană", a spus Băsescu. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE