Premiul Cartoon Network la Târgu Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Premiul Cartoon Network la Târgu Mureş

7204_cap.gifPremiul Cartoon Network pe anul 2006 a fost câştigat de elevul, de doar 16 ani, Nimrod Kovacs din Târgu Mureş. Din cele peste 400 de lucrări trimise pe adresa postului de televiziune, bufniţa Buhu a întrunit sufragiile unanime ale juriului internaţional.

Nimrod Kovacs este elev în clasa a X-a a Liceului de Artă din Târgu Mureş secţia artă plastică. Până acum a participat la mai multe concursuri naţionale de desen, având de fiecare dată rezultate notabile. Cea mai mare surpriză a avut-o la sfârşitul anului trecut când în urma concursului de benzi desenate organizat de Cartoon Network a obţinut premiul I. Juriul internaţional a avut de ales din peste 400 de lucrări, benzi desenate venite din Ungaria, Polonia şi România. Cum pentru membrii juriului interesantă a fost povestea creată şi nu neapărat factura desenului, bufniţa Buhu, imaginată de Nimrod a fost marea câştigătoare. "Bufniţa seamănă foarte bine cu mine. Parcă mă reprezintă. Este un animal nocturn ca şi mine, care îmi petrec nopţile în faţa televizorului. Este şi leneşă, este şi grăsuţă. Mă regăsesc în unele din caracteristicile ei. Acesta este motivul pentru care cred că am ales-o ca personaj principal al benzilor mele desenate", ne-a spus Nimrod, atunci când ne-am întâlnit pe culoarele liceului de Artă, pentru a sta de vorbă.

Specialiştii au rămas mască
Lucrarea a fost considerată de specialişti ca fiind creată într-un stil propriu, curat, nemaiîntâlnit până acum în grafica de profil. La festivitatea de premiere organizată la Bucureşti, Nimrod a avut surpriza să îşi vadă ideea pusă în practică. Benzile desenate de către tânărul târgumureşean au fost animate de specialiştii Cartoon Network. "Au mai schimbat puţin câte un desen, dar a ieşit un lucru bun. Am văzut integral desenul animat şi mi-a plăcut", ne-a mai spus Nimrod.
Bufniţa Buhu i-a adus ca premiu un televizor şi un CD player. Şi şcoala a avut de câştigat de pe urma participării la concurs a elevului, în patrimoniul ei intrând un calculator de ultimă generaţie, un scanner şi o imprimantă.
În urma concursului, specialiştii desenului animat de la Cartoon Network au pus bazele unei viitoare colaborări cu Nimrod. Acesta urmează ca la intervale regulate de două trei luni să le trimită desene noi, cu personaje care vor putea să încânte generaţiile următoare de prichindei. Şi nu numai pe ei. Nimrod, deja se gândeşte la următoarea poveste.

Eugenia Kiss

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE