Raportul Poliţiei mureşene Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Raportul Poliţiei mureşene

7206_ev_Raport.gifInspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş a pregătit pentru şedinţa din 25 ianuarie a Consiliului Judeţean un raport al activităţii pe anul 2006. Analiza IPJ nu cuprinde nici un element negativ al activităţii. Mai mult IPJ nu cere nimic de la CJ Mureş în 2007.

Modificările instituţionale realizate în cursul anului 2006 au vizat, în principal, crearea unor structuri specializate în domenii considerate prioritare pentru integrarea în Uniunea Europeană, se arată în raportul amintit. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mureş au fost create compartimentul de investigare a infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, funcţii de ofiţeri de securitate pentru tehnologia informaţiei şi protecţia informaţiilor clasificate la Serviciul comunicaţii şi informatică, funcţie de ofiţer psiho-pedagog, Biroul de Siguranţa Circulaţiei pentru Mediul Urban, Biroul de Drumuri Naţionale şi Europene, o structură de inspecţie internă şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor. "Totodată, s-a urmărit echilibrarea efectivelor subunităţilor teritoriale de poliţie în funcţie de raportul populaţie – volumul criminalităţii şi consolidarea sistemului de ordine publică prin suplimentarea cu funcţii şi acoperirea deficitului de poliţişti", susţine şeful IPJ, chestor de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Cea mai mare creştere
Raportul IPJ mai arată că infracţiunile contra patrimoniului au cunoscut un trend ascendent. În mediul urban, mica criminalitate reprezintă furturile de şi din maşini, din locuinţe, societăţi comerciale şi tâlhării comise prin smulgerea obiectelor, iar în mediul rural prin furturi de animale şi păsări, delicte silvice. Din totalul infracţiunilor constatate, 68,09% s-au comis în mediul urban, la acest gen de infracţiuni înregistrându-se o creştere de 51%, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2005. În anul 2006, Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2005, criminalitatea stradală sesizată a crescut cu 15%, (+140).

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE