Inaugurări şi promisiuni Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Inaugurări şi promisiuni

7278_cap.gifBlocul construit de Agenţia Naţională pentru Locuinţe pe strada Suceava din cartierul Dâmbu Pietros şi noua sală de sport a Grupului Şcolar Gheorghe Şincai au fost inaugurate vineri. Oficialii – Borbely Laszlo, Dorin Florea, Ciprian Dobre, Octavian Belu, Neagu Nicolae, s-au întrecut în elogii şi promisiuni, copiii au îngheţat cu florile pregătite pentru ei în mâini. Atât blocul ANL cât şi sala de sport au costat aproximativ 24 miliarde lei vechi.

Cu prilejul inaugurării blocului ANL, care cuprinde 25 de apartamente (15 cu două camere şi 10 cu o cameră), ministrul Borbely Laszlo a atras atenţia că una din cele mai grave probleme a localităţilor va fi criza locativă cauzată de retrocedări. Ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului a declarat însă că a descoperit o prevedere legislativă, nerespectată în perioada 2000-2004, care obligă statul să aloce 2% din sumele obţinute din privatizări construcţiei de locuinţe pentru persoanele evacuate. "Vom respecta noi această prevedere", a promis Borbely. De asemenea, oficialul MTCT a mai anunţat şi întâlnirii cu patronii unor companii din construcţii care au investit sume importante în ultimii ani pentru a putea utiliza tehnologii şi materiale de construcţii noi, cu scopul de a realiza noile investiţii ANL cu aceste companii.

Spectacol la sala de sport
Sala de sport care va deservi Grupul Şcolar Gheorghe Şincai şi Şcoala Generală Nr. 17, a fost inaugurată printr-un adevărat spectacol pregătit de elevii celor două instituţii de învăţământ. Investiţia a fost realizată în şase luni de societatea Izorep. "Lucrarea a fost executată cu un pic de întârziere din cauză că amplasamentul a fost schimbat", a declarat Illes Kalman, directorul general al Izorep. Aceasta este a treia sală de sport din Tîrgu Mureş inaugurată prin programul naţional de construcţie a sălilor de sport şcolare, dar ministrul Borbely a anunţat posibilitatea realizării unui asemenea obiectiv şi în cartierul Mureşeni. De asemenea, ministrul a mai amintit programul de construire a unor bazine de înot şi a promis că Târgu Mureşul va fi unul din cele zece oraşe din ţară care va beneficia de un bazin de înot olimpic. Şi inspectorul general al IŞJ Mureş, Nicolae Neagu, a anunţat pentru acest an realizarea altui bazin olimpic în judeţ.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE