Modificări la SAPARD Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Modificări la SAPARD

Guvernul a anunţat, marţi, că a aprobat o hotărâre prin care se adoptă în legislaţia naţională modificările europene privind programul SAPARD, însă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ( fostă SAPARD) spune că este doar o măsură formală, deoarece modificările s-au adoptat din 2006.
Guvernul a anunţat, marţi, că a aprobat o serie de prevederi referitoare la implementarea programului SAPARD, în concordanţă cu modificările impuse de Comitetul Structurii Agricole şi Rurale (STAR).
Astfel, se aprobă creşterea valorii totale eligibile la un milion de euro pentru pentru proiectele de reabilitare a plantaţiilor viticole. De asemenea, Guvernul anunţă prelungirea până la 31 decembrie 2006, a termenului de aplicare a anumitor prevederi din Acordul Multianual de Finanţare.
Răspunsul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ( APDRP), instituţie reponsabilă cu implementarea programului SAPARD, la solicitarea NewsIn cu privire la hotărârea adoptată de guvern, a fost că "acest act normativ nu este decât o transpunere formală în legislaţia internă a deciziilor Comisiei Europene şi nu mai afectează programul SAPARD, care a fost încheiat odată cu aderarea la Uniunea Europeană". Mai mult, toate aceste schimbări au fost adoptate de APDRP încă de anul trecut, după aprobarea lor de către Comisia Europeană.
Anul 2006 a fost ultimul în care s-au mai primit cereri de finanţare pentru programul SAPARD, urmând ca până în 2008 să fie efectuate toate plăţile aferente contractelor.
Pentru programul SAPARD România a primit 1, 5 miliarde de euro,din care a cheltuit 655,6 milioane de euro, iar diferenţa trebuie utilizată până în 2008. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE