Revocarea lui Macovei la mâna Senatului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Revocarea lui Macovei la mâna Senatului

7505_funar.gifGheorghe Funar (PRM) solicită conducerii Senatului să adopte o hotărâre prin care să-i ceară premierului Tăriceanu să o revoce din funcţie pe ministrul justiţiei, Monica Macovei, după ce Curtea Constituţională a stabilit că un ministru nu poate fi demis printr-o moţiune simplă.
Senatorul peremist invocă, în solicitarea sa, jurământul pe care ministrul justiţiei l-a depus la învestire: să respecte Constituţia şi legile Senatului. În consecinţă, Funar citează din prevederile Regulamentului acestei camere privitoare la adoptarea moţiunilor simple şi arată, în ciuda verdictului dat de Curtea Constituţională, că adoptarea lor este obligatorie pentru executiv şi membrii săi.
"Pentru respectarea Regulamentului Senatului şi spre a nu admite să se creeze un precedent periculos pentru democraţie, vă solicit să acceptaţi să fie adoptată o hotărâre a Biroului Permanent prin care să se ceară primului ministru să o revoce pe Monica Macovei din funcţia de ministru al justiţiei", se arată în cererea lui Funar.
Senatul României a adoptat, acum două săptămâni, o moţiune simplă înainată împotriva ministrului justiţiei, însă Curtea Constituţională, la solicitarea premierului Tăriceanu, a decis că un ministru nu poate fi demis printr-o moţiune simplă.
Acelaşi senator Gheorhe Funar solicită, de asemenea, invitarea, cel târziu până pe 8 martie, a ministrului de interne, Vasile Blaga, pentru a informa Camera superioară în legătură cu "încălcarea Constituţiei şi a legilor statului de către organizatorii şi participanţii" la referendumul pentru autonomia ţinutului Secuiesc.
Preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat ferm împotriva organizării unei astfel de consultări şi a declarat că referendumurile din Ardeal pentru înfiinţarea ţinutului Secuiesc sunt neconstituţionale şi ilegale, prevenindu-i pe cei ce le organizează că vor suferi rigorile legii. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE