"Bataie" regionala pe banii UE Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

"Bataie" regionala pe banii UE

10978_rau.gifÎn data de 10 ianuarie a fost semnat Contractul de finantare dintre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional – REGIO, si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, în calitate de Organism Intermediar, pentru acordarea finantarii necesare destinate sprijinirii implementarii si monitorizarii Programului REGIO pentru perioada 2007-2013.
Prin contractul nr. 62114 din 8 ianuarie 2008, încheiat în baza Cererii de finantare cu numarul 52419 din 12 noiembrie 2007, ADR Centru, care are calitatea de Organism Intermediar în derularea Regio 2007-2013, obtine finantare pentru realizarea activitatilor ce decurg din atributiile delegate de Autoritatea de Management pentru POR, prin Acordul cadru de implementare a Programului Operational Regional 2007-2013 în România. Practic, Organismul Intermediar din Regiunea Centru va putea accesa fonduri pâna la concurenta sumei de 4.954.952 lei – care reprezinta valoarea totala eligibila a proiectului "Sprijin pentru Organismul Intermediar din cadrul ADR Centru în implementarea si monitorizarea la nivel regional a POR 2007-2013" – pâna în data de 31 decembrie 2008. Aceste sume vor fi utilizate, în Regiunea Centru, în cadrul Axei prioritare VI – Asistenta tehnica – din cadrul Programului REGIO, pentru Domeniul major de interventie I – "Sprijin pentru implementarea, managementul si evaluarea POR". Prin acest proiect, ADR Centru se angajeaza sa atinga indicatori importanti pentru evaluarea Programului REGIO, respectiv pentru asigurarea absorbtiei fondurilor structurale disponibile pentru Regiunea Centru prin Programul Operational Regional în perioada 2007-2013 si pentru dezvoltarea regionala echilibrata a României. Cel mai important indicator prin care va fi evaluata performanta Organismului Intermediar din cadrul ADR Centru este reprezentat de contractarea în proportie de minim 80% din fondurile publice alocate la nivelul Regiunii Centru pentru anul 2007, pâna la sfârsitul perioadei de executie a contractului, respectiv pâna la sfârsitul acestui an. "Semnarea acestui contract reprezinta, de fapt, momentul de început al investitiilor pe care le vom face. Suntem constienti ca trebuie sa ne pregatim foarte bine, pentru a-i sprijini pe toti potentialii beneficiari ai acestui program, destinat dezvoltarii regiunii noastre. Sunt sigur ca obiectivul nostru va fi atins si vom asigura absorbtia fondurilor europene în cele sase judete ale Regiunii Centru, astfel încât sa putem contribui activ la cresterea calitatii vietii locuitorilor din centrul tarii. Ne asteapta o munca laborioasa, dar suntem pregatiti si hotarâti sa onoram statutul pe care l-a câstigat Regiunea Centru, respectiv cel de zona de mare interes economic si unul dintre principalii poli de dezvoltare a României", a declarat Simion Cretu, director general al ADR Centru, dupa semnarea contractului de finantare pentru Organismul Intermediar al POR în Regiunea Centru.

Peste 480 milioane euro, fonduri structurale nerambursabile, vor fi derulate în urmatorii sapte ani de catre ADR Centru pentru dezvoltarea celor sase judete din regiune, respectiv Alba, Covasna, Harghita, Sibiu, Mures si Brasov. Aceste fonduri vor fi alocate prin Programul Operational Regional 2007-2013 iar Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va urmari implementarea la nivel regional a acestor fonduri.
Pâna în data de 15 ianuarie 2007 au fost depuse în cadrul POR 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, un numar de 6 proiecte, cel al CJ Mures fiind – Reabilitarea si modernizarea drumului judetean 142 C – valoare totala 23.090.300,03 RON

Ionut OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE