"În fotbalul muresean trebuie luat ,,taurul de coarne"… Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

"În fotbalul muresean trebuie luat ,,taurul de coarne"…

Echipa de fotbal ASA Unirea Ungheni, care activeaza în seria a VI-a a ligii a III-a, efectueaza în aceasta saptamâna un stagiu de pregatire centralizat la Gurghiu. Fotbalistii antrenati de principalul Ioan Orosfaian vor sustine un program de pregatire strict, cu doua sedinte de pregatire zilnice. Mai multe detalii despre actualul lot ne-a oferit într-un scurt interviu, presedintele clubului ASA Unirea Ungheni, Vasile Farcas.
Reporter: S-a dat startul pregatirilor pentru partea secunda a competitiei. Cu ce gânduri începeti noul an?
Vasile Farcas: Anul 2008 a început destul de prost pentru echipa din Ungheni, în sensul ca au plecat nu mai putin de sase jucatori, acestia fiind influentati sa plece la echipa Trans-Sil Târgu-Mures, deoarece se urmareste promovarea acestei formatii în actualul campionat, însa nu vad cum ar putea promova, dar daca dânsii au spus asta, nu trebuie sa ne mai opunem. ASA Unirea Ungheni a facut primul pas în scopul de a alcatui o echipa competitiva pentru judet si pentru orasul Târgu-Mures în primul rând.
Reporter: Aceasta perioada este dedicata pregatirilor. Pe ce puneti accentul?
Vasile Farcas: Ne axam în principal pe omogenizarea echipei si asta am mai spus, ne-au plecat 6 jucatori de baza, iar acum trebuie sa-i înlocium, sa formam în asa fel întreg lotul pentru ca la startul returului sa fim apti pentru a câstiga în special jocurile de acasa, cel putin.
Reporter: Cea mai stringenta problema la un nou început de an o constituie completarea efectivului de jucatori cu o serie de fotbalisti care ar putea da un alt imbold în retur. Aveti în plan achizitii noi?
Vasile Farcas: E foarte greu în perioada de iarna, în ceea ce priveste transferurile. Majoritatea jucatorilor se afla sub contract la echipele de club si este greu sa gasesti jucatori care sa-i aduci la echipa. Oricum, avem în calcul unele promisiuni, iar daca se vor îndeplini, atunci este bine, în caz contrar vom merge mai departe cu ce avem.
Reporter: Unde veti efectua stagiul de pregatire centralizat?
Vasile Farcas: Vom efectua un stagiu de pregatire timp de zece zile la Gurghiu.
Reporter: Ce ne puteti spune despre meciurile amicale?
Vasile Farcas: Anul acesta am jucat doua partide amicale, primul l-am disputat cu echipa din Iernut, pe care i-am învins cu 7-3, iar cel de-al doilea a fost disputat împotriva echipei Gaz Metan Târgu-Mures, de asemenea câstigat cu scorul de 2-0. Urmeaza un nou meci de pregatire la Reghin în dauna celor de la Avântul, la mijlocul acestei saptamâni, iar restul urmeaza sa le stabilim dupa revenirea acasa din cantonament.
Reporter: Cât sporeste o pregatire buna de iarna sansele în retur?
Vasile Farcas: Daca te pregatesti bine iarna, atunci toata vara vei fi într-o forma buna. Pe perioada verii nu poti sa lucrezi la pregatirea fizica prea mult. Kilogramele în plus se dau jos în iarna.
Reporter: Este aceasta perioada un moment de cotitura al sezonului?
Vasile Farcas: Un moment de cotitura poate fi considerat de la începutul campionatului, când îti propui un obiectiv si vrei sa-l ataci cu toate fortele, sa pui lucrurile de asa natura pentru a sti ce urmaresti.
Reporter: Sunteti multumit de valoarea lotului?
Vasile Farcas: Am mai avea nevoie în cadrul echipei de 2-3 jucatori, însa daca nu-i putem achizitiona, vom continua cu ce avem. Multumite în totalitate nu sunt nici macar echipele mari. Câteodata trebuie sa te multumesti cu ceea ce ai.
Reporter: Care este parerea despre adversarii din serie?
Vasile Farcas: Daca prinzi o zi buna, dar si arbitraje corecte în special acasa, atunci oricare echipa din serie poate fi învinsa.
Reporter: Cine credeti ca va promova?
Vasile Farcas: Sincer o vad pe Lotus Felix Oradea care s-a detasat foarte mult. La FC Baia Mare nu stiu care sunt conditiile, deoarece se speculeculeaza ca nu si-ar dori promovarea. Ar mai fi echipe ca Somesul Satu Mare, FC Unirea Dej, Avântul Reghin, respectiv Trans-Sil Târgu-Mures, care sunt implicate în lupta pentru locul secund, însa parerea mea este ca primul loc e de departe al echipei Felix Oradea.
Reporter: Ce parere aveti despre situatia fotbalului românesc si cea a fotbalului muresean?
Vasile Farcas: Nu stiu daca suntem noi în masura de a analiza ce se întâmpla în fotbalul românesc, dar pot spune ca acesta merge împreuna cu societatea, si anume daca în societate exista lipsuri, atunci si fotbalul le preia. Daca situatia financiara a oamenilor ar fi pusa la punct si fotbalul s-ar afla mult mai departe, dar cu regret toate merg mâna în mâna. În fotbalul muresean pâna nu se ia ,,taurul de coarne", sa putem spune deschis ceea ce vrem si nu doar atunci când este campanie electorala, nu se va rezolva absolut nimic.

Sorin CRACIUN
sorin@zi-de-zi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE