Se rejoaca! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Se rejoaca!

11195_futsal.gifNu, nu este vorba de meciul de baschet atât de discutat de la Timisoara, iar rejucarea nici macar nu implica puncte în vreun clasament. Ceea ce se va rejuca, este prima finala din istoria fotbalulul în sala din România, cu ocazia minijubileului prilejuit de trecerea a cinci ani de la eveniment.
În data de 27 februarie 2003, în cocheta sala de la Odorheiu Secuiesc s-au întâlnit echipa din localitate si formatia ce reprezenta Târgu-Muresul, miza fiind primul titlu de campion al României la futsal. A fost un meci frumos, strâns, cu faze frumoase, dar si cu un fair-play desavârsit. Au câstigat gazdele de atunci cu 2-1, dar formatia târgumureseana s-a aflat si ea foarte aproape de succes. N-a fost sa fie atunci, poate acum vor reusi baietii nostri, pentru ca meciul se va rejuca în exact aceeasi formula, în care s-a desfasurat si acum.
S-a schimbat un pic data, pentru ca în 27 echipa reprezentativa a României are o actiune internationala, asa ca evenimentul va avea loc marti 19 februarie. O alta schimbare este cea a arbitrilor, întrucât Marian Salomir si Sorin Corpodean, cei care au condus finala, nu sunt liberi la data aleasa. Astfel, jocul jubiliar a fost încredintat cuplului Gyozo Gal (Odorhei) – Sorin Muntean (Târgu-Mures). Altfel, totul va fi la fel: sala, echipele, si – suntem siguri – fair play-ul care le caracterizeaza.
Ideea organizarii meciului a avut-o Zoltan Jakab, antrenorul de atunci al echipei gazda, care de atunci a fost selectionerul reprezentativei României, a trecut si pe la Izorep Târgu-Mures, antrenând în momentul de fata campioana CIP Deva. Ceea ce este foarte interesant de analizat este soarta jucatorilor de la cele doua echipe de atunci. Câtiva sunt activi si acum, altii s-au lasat, sau au continuat doar la nivel de amatori. Dintre cei activi, multi au ajuns la diferite formatii. De exemplu, de la fosta formatie mureseana, Molomfalean si Gherman sunt actualmente componentii campioanei CIP Deva (si jucatori de nationala), Kacso si Ungur joaca a City'us Târgu-Mures, iar Szekely a activat anul trecut la Izorep. Amanunt interesant, Kacso a jucat între timp si la Odorhei, asa cum portarul de atunci a gazdelor, Laszlo Klein, a jucat un an la Târgu-Mures, iar acum apara buturile echipei nationale si ale formatiei CIP Deva. Un amanunt picant: cu o saptamâna înainteaa evenimentului jubiliar, Zoltan Jakab, antrenorul care va lua loc pe banca celor de la Odorhei, va veni în oras ca si adversar, cu echipa din Deva, pentru un meci cu formatia locala, crucial în economia campionatului.
Valentin MURESAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE