Socotar ataca PSD Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Socotar ataca PSD

11281_cap.gifPrimvicepresedintele PC Mures, Dinu Socotar i-a acuzat ieri pe reprezentantii PSD de furt de idei, deoarece au promovat public faptul ca intentioneaza sa depuna o motiune simpla pe tema reducerii TVA la alimentele de baza, initiativa legislativa care ar fi fost de fapt a conservatorilor. De asemenea, liderul conservatorilor mureseni a mai precizat ca nu este prima data cand social-democratii fac un asemena gest, in aceasta privinta aminitind si de legea privind majorarea pensiilor. "Reducerea TVA pentru alimentele de baza este o initiativa legislativa a PSD fiind adoptata de Senat in aprilie 2006 si trecuta pe ordinea de zi a Camerei deputatilor din 5 februarie anul acesta. Insa PSD se pare ca a furat acum in an electoral aceasta idee, gest pe care il consideram ca unul necolegial si despre care tin sa precizez ca nu este primul, iar aici as vrea sa amintesc legea majorarii pensiilor. Totodata, nereusita PC de a promova si adopta aceasta lege a fost si unul din motivele pentru care noi ne-am retras de la guvernare, acesta fiind inca un argument care sa ateste paternitatea conservatoare a acestei initiative legislative", a concluzionat Dinu Socotar. Senatorul PSD de Mures, Cristian Georgescu, cel care a anutat la Târgu-Mures intentia PSD de a depune o motiune simpla pe tema reducerii TVA la alimentele de baza, a fost destul de dur in a comenta afirmatiile vicelui conservator. "Nu poate fi vorba de furt pentru ca nu cred ca a facut o analiza a celor doua texte, al motiunii si al proiectului initiat de conservatori. Cred ca nu stie despre ce vorbeste si totodata cred ca si-a dat brusc seama ca a inventat coada la pruna. Este interesant faptul ca un partid care pana acum era invatat numai sa tradeze a inceput sa emita pretentii ", a precizat Cristian Georgescu.
Taxa auto este un joc de glezne
Aceasta precizare a fost facuta tot ieri de catre, Dinu Socotar si se refera la motiunea privind taxa auto depusa de PD-L. "Este un joc de imagine aceasta initiativa, deoarece democrat liberalii ar trebui sa voteze proiectul nostru de lege care are doua alineate clare: anularea acestei taxe auto si returnarea banilor catre cei ce au achitat deja aceasta taxa. Insa, se pare ca PD-L prefera acest joc de glezene in detrimentul unor fapte concrete. Parca vad ca taxa va fi stearsa si reusita va fi adjudecata ba de Guvern ba de PD-L cand noi de fapt am propus un lucru simplu", a mai precizat Socotar.

Senatorul PSD de Mures, Cristian Georgescu a anuntat vineri la Targu-Mures intentia social democratilor de a introduce in viitorul apropiat o motiune simpla pe tema nivelului de trai. "PSD va introduce la Senat, o motiune simpla pe tema nivelului de trai si a scumpirilor, in textul acesteia fiind prevazute masuri pentru stoparea inflatiei, printre care, una dintre cele mai importante ar fi reducerea Taxei pe Valoare Adaugata de la 19 la 5 procente pentru produsele de baza si sporirea impozitului pe produse de lux, pentru a compensa deficitul inregistrat in urma primei masuri", a precizat Cristian Georgescu.

Liviu CRUDU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE