Monitorizarea aerului începe la Târgu-Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Monitorizarea aerului începe la Târgu-Mures

11340_monitor.gifVineri, 15 februarie, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, a participat la sediul Directiei Apelor Mures, unde a inaugurarat site-ul Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului si Reteaua Locala de Monitorizare a Calitatii Aerului. "Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului ne ajuta sa identificam corect care sunt parametrii dincolo de care pretul platit pentru o dezvoltare strict economica este, deja, prea mare. Site-ul pe care îl inauguram ne aduce mai aproape, pe noi, autoritatile, de cetateni, în efortul comun de a gasi solutiile potrivite, astfel încât dezvoltarea pe care ne-o dorim sa fie una durabila", a declarat Attila Korodi. În Târgu-Mures sunt amplasate doua astfel de statii de monitorizare, una la aerodrom si una la sediul Directiei Apelor Mures, datele culese de acestea fiind transferate într-o baza de date, care centralizeaza indicii de poluare din 37 de judete ale tarii.
Siteul lansat de ministrul Korodi, www.calitateaer.ro, ofera vizitatorilor informatii în timp real referitoare la parametrii de calitate ai aerului, oferiti de cele 117 de statii care alcatuiesc Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului, investitia ministerului fiind de circa 14 milioane de euro.
De asemenea, Attila Korodi a anuntat ca în scurt timp, la Primaria municipiului Târgu-Mures urmeaza sa fie amplasat un panou de informare care vor oferi cetatenilor date despre calitatea aerului din zona. "Vom instala 68 de panouri de informare publica în toata tara, din care 34 de panouri exterioare, amplasate în zone dens populate ale oraselor si 34 de panouri interioare, amplasate în spatii publice intens frecventate de cetateni", a mai spus ministrul mediului.

Alexandru TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE