Parat Ro, zece ani de activitate Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Parat Ro, zece ani de activitate

11324_Parat Ro.gif
Sighisoara nu este doar singurul oras medieval locuit din Europa, ci si singurul loc din judetul Mures unde sunt produse accesorii pentru cele mai cunoscute marci de autovehicule din lume. Parat Ro, filiala firmei germane Parat Automotive GmbH, a fost înfiintata în anul 1998, iar productia a început efectiv un an mai târziu, primele produse fiind huse de protectie destinate celor mai apreciate marci de autoturisme decapotabile.

La 10 ani de la înfiintare, joi, 14 februarie 2008, a avut loc la Sighisoara si inaugurarea oficiala a noii hale de productie de pe strada Baratilor a firmei Parat Ro si marcarea festiva a 10 ani de când firma germana Parat si-a deschis prima linie de productie la Sighisoara. La eveniment au participat oficilitati locale, printre care Ioan Dorin Danesan, primarul municipiului Sighisoara, Sorin Savu, viceprimarul municipiului, si Traian Cismas, comandantul Politiei municipiului Sighisoara. De asemenea au mai participat membrii din conducerea firmei Parat Ro si membrii ai familiei germane Schöenenbach, proprietara grupului de firme Parat.
Trei reprezentanti ai cultelor religioase din Sighisoara au sustinut o scurta slujba, iar doamna Rodica Cotârlan, director Parat Ro, a facut o scurta istorie a firmei de la Sighisoara. Conform acesteia, firma Parat Germania s-a orientat foarte bine la stabilirea locului de investitie, având în vedere ca Sighisoara are traditie în domeniul confectiilor.
Firma Parat Ro si-a început activitatea în anul 1998 cu 14 muncitori. Produsul era pe atunci husa pentru masini decapotabile. A urmat dezvoltarea unor proiecte noi cum ar fi productia de huse de protectie pentru autoturisme la transportul peste ocean, corturi pentru rulote, lenjerie de pat pentru hoteluri de lux, ajungând, la sfârsitul anului 2000 sa existe 109 persoane angajate la firma din Sighisoara. În anul 2001 începe dezvoltarea unui proiect deosebit: productia de airbag-uri, fiind de altfel prima de acest fel din România. Implementarea acestui proiect s-a datorat faptului ca Parat Ro face parte din grupul de firme Parat Germania, preluând politica si strategia acestor firme, materializate prin telul permanent de zero defecte, satisfactia clientilor, motivarea angajatilor, consolidarea si asigurarea viitorului firmei prin realizarea de profit cât si analizarea rezultatelor confirmate de auditurile externe si interne, acestea reprezantând o crestere permanenta a calitatii angajatilor si produselor. Anul 2002 a fost un succes nu numai prin cresterea numarului de angajati, peste 400, dar si prin încrederea proprietarilor grupului de firme Parat Germania de a investi peste un milion de euro în constructia unei hale de productie de 3.000 mp numai pentru productia de airbaguri, urmând scolarizari continue atât în România cât si în Germania a personalului angajat, a fost implementat, mentinut si îmbunatatit continuu sistemul de management al calitatii.
Astfel, prin faptul ca Parat Ro realizeaza si livreaza numai produse de calitate, s-a obtinut încrederea din partea beneficiarilor. Datorita faptului ca firma a reusit sa obtina certificarea calitatii atât dupa sistemul european, cât si dupa cel american, precum si personal bine calificat, reuseste sa atraga atentia concernului american Automotive Safety Components International (ASCI), parte a grupului International Textile Group (ITG), cel mai mare producator de air-bag-uri pentru autoturisme care detine fabrici de profil în mai multe tari. În urma contactelor si vizitelor la Parat Ro, conducerea ASCI a hotarât ca productia de air-bag-uri a unei fabrici proprii din Anglia sa fie transferata în totalitate la Sighisoara, astfel ca din 2002 la Parat Ro au fost produse si airbag-uri pentru autoturisme din întreaga lume. Negocierile purtate la finele anului 2006 de cei din conducerea Parat Ro Sighisoara si americanii de la Automotive Safety Components International (ASCI) interesati de preluarea liniei de productie airbaguri a companiei sighisorene, s-au finalizat cu succes. Astfel, de la 1 ianuarie 2007, ASCI a preluat productia completa de airbaguri de la Parat Ro Sighisoara, odata cu linia de productie, acestia preluând si terenurile si cladirile detinute în Sighisoara de Parat Ro.
Ca urmare a faptului ca firma producatoare de aibaguri a cumparat spatiile de productie preluând totodata si personalul aferent, grupul de firme Parat Germania, în special proprietarul firmei Dl. Schöenenbach, a hotarât construirea unei fabrici noi, o investitie de peste doua milioane de euro, unde vor fi implementate proiecte noi, dar va fi continuata si productia de baza, adica gentile din piele pentru scule si pentru laptopuri, productie ce a fost transferata din Cehia în anul 2002 la firma Parat Ro. Este de mentionat faptul ca aceste produse fac parte din clasa de elita a acestui segment de piata, produsele realizate aici fiind în totalitate destinate pietii germane. Totusi, începând cu anul 2008 firma Parat Ro va promova si pe piata româneasca produsele realizate la Sighisoara, în special gentile pentru scule si pentru laptopuri.

Sebastian ANGHEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE