Controalele de teren, finalizate cu brio la APIA Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Controalele de teren, finalizate cu brio la APIA Mures

p_5_2_18.jpgNoua putere incearca sa-si faca simtita prezenta. Astfel, proaspatul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, si-a inceput mandatul printr-o serie de masuri menite a rezolva anumite probleme din cadrul ministerului. Dupa o intalnire cu sefii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, a impus un termen pentru finalizarea controalelor pe teren si prin teledetectie pana la sfarsitul lunii ianuarie. Masura poate fi interpretata ca o prevedere prin care anumiti directori regionali, pot fi inlocuiti, pe baza nefinalizarii acestor controale. La nivelul judetului Mures, se pare ca problema in cauza nu este una ingrijoratoare, reprezentantii institutiei finalizand aceste rapoarte. “La nivelul judetului Mures, aceste controale pe teren au fost finalizate. Urmeaza a fi trimise rapoartele privind stagiul acestor controale. Repet, in ceea ce priveste judetul Mures, controalele pe teren sunt finalizate”, ne-a declarat Dana Jarcan, director executiv adjunct APIA Mures,
Masuri de urgentare a platilor
Alta masura venita din parte noii conduceri ministeriale o reprezinta stabilirea unui plan de actiune pentru inceperea acordarii platilor unice pe suprafata din luna martie 2009, majoritatea sumelor urmand sa ajunga in conturile beneficiarilor in perioada martie-aprilie 2009, conform angajamentului conducerii APIA.
”Urmeaza sa avem niste intalniri cu APIA central, deoarece nu putem lua o decizie la nivel teritorial si trebuie sa mergem intr-o directie unitara. Dupa ce vom avea aceste intalniri, cu cei de la APIA central, probabil ca vom elabora niste norme noi. Am inteles ca si cei de la APIA central lucreaza la elaborarea unui plan de masuri”, a precizat Dana Jarcan, director executiv adjunt APIA Mures. Conducerea APIA va face o evaluare a contractului cu dezvoltatorul de soft, pentru eliminarea deficientelor constatate de misiunile de audit, precum si o analiza cu bancile comerciale prin intermediul carora se deruleaza platile catre fermieri pentru reducerea timpului de plata. Si ca tacamul sa fie complet, conducerea ministerului, impreuna cu cei de la APIA, vor analiza saptamanal, stadiul derularii angajamenmtelor din planul de actiune pentru acordarea acestor plati pe suprafata.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE